Vi stilte 13 norske spillere på Miklagard det samme spørsmålet: «Hva mener du om avgjørelsen om å kutte ut Norwegian Challenge?» Her er hva de svarte:

 

 

 

 

Kenneth Svanum (Vestfold GK)

 

– Jeg synes det er veldig fornuftig, forutsatt at vi får flere Nordic League-turneringer på norsk jord. Nå har vi bare en turnering. Vi burde hatt minst tre til. Pengene de sparer på å kutte denne turneringen må brukes på Nordic League. Jeg skulle aller helst sett at forbundet også klarte å få på plass et bedre alternativ enn Norgescup, noe ala P4 Tour for noen år siden. Jeg forstår at P4 Tour ble avsluttet på grunn av manglende sponsorinteresse, men det bør jobbes for å få en norsk tour som etterhvert kan inngå i Nordic League. Det vil skape blest rundt turneringsgolf i Norge, og motivere flere til å satse. Ser man på suksesfulle golfnasjoner, har de alle sunne lokale tourer.

 

– Jeg er en del av en gruppe på seks-syv norske spillere som spiller Nordic League-turneringer, men vi burde vært minst 15 stykker til. Det er helt OK at vi mister Challenge Tour neste år. Det virker ikke som om wild cards som har blitt delt ut har gitt veldig med resultater. Det er bra at man blir «tvunget» til å gå gradene via Nordic League. Man får veldig god matching på Nordic League. Det er en utviklingstour som har fått opp mange stabile spillere på Europa-touren. Jeg tror det er bedre å kunne hevde seg på det nivået tidlig og bli vant til å komme i situasjoner hvor man kan vinne, uten at alles øyne er rettet mot deg. På Challenge Tour blir det ekstremt mye press på de få som spiller. Den brå overgangen kan være noe av forklaringen på at flere unge norske spillere har lagt opp tidlig.

 

– Man kan spille seg til wild cards på Challenge- og Europa-touren også, så det er jo ikke slik at mulighetene forsvinner. Vi har mange collegespillere som blir proff de neste årene. Dette kan være en måte å inkludere alle som satser seriøst, og det blir lettere for forbundet å fordele midler på flere spillere.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

 

POSITIV: Kenneth Svanum er positiv til at det ikke lenger blir Norwegian Challenge, men sier det blir viktig å legge de sparte ressursene på Nordic League i årene fremover. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

 

 

Christian Aronsen (Miklagard GK)

 

– Jeg synes det en katastrofe. Jeg vet ikke hva NGF tenker på når de gjør dette. Jeg er overbevist om at dette er på grunn av Solheim Cup-søknaden. Det er uforståelig at det skal kuttes en så viktig turnering for herregolfen. Jeg blir så irritert når jeg hører det, at jeg føler noe snart må skje. Det er et stort skritt tilbake på herregolfen. Man argumenterer for at man ikke har fått noe ut av wild-cardene, men det er feil. Marius Thorp fikk kategorien gjennom wild card. Det samme med Børsheim. Vi trenger en turnering som dette i Norge for å holde herregolfen oppe.

 

 

Joakim Mikkelsen (Drammen GK)

 

– Mye av kritikken forbundet fikk forrige uke under NM synes jeg var uberettiget, men dette synes jeg er veldig synd. Det er selvfølgelig sett med mine egne øyne, men hvis jeg skal forsøke å separere meg helt fra det hadde jeg ment det samme. Jeg hører argumentet om at vi ikke har levert resultater, men jeg synes det er tynt. Vi spillerne har utnyttet oss for dårlig av wild cardene, men det betyr ikke at det er en dårlig ordning. Knut kom på Europa-touren som et direkte resultat av det.

 

– Nå har Knut og Marius sluttet med golf, men det er ikke fordi vi har Challenge Tour i Norge de har sluttet. Jeg synes argumentet er tynt, og det står jeg ved. Å få åtte muligheter på Challenge Tour hvert år er helt gull, og Norwegian Challenge er en kul og viktig uke på kalenderen. Endelig skjer det noe med litt «trøkk» i. Det blir ikke det samme trøkket på Nordic League.

 

– Er jeg ikke god nok til Challenge Tour er det Nordic League jeg må spille. Det har jeg ikke noe problem med å akseptere. Det merkelige er at det ikke er mange år siden Frode Scheie pratet hvor varmt om at vi måtte ha Challenge Tour i Norge. Marius og Knut var gode nok til å utnytte seg av det. Vi andre har bare ikke vært gode nok. Det er ikke ordningen det er noe galt med det. Det skinner gjennom at alt handler om Solheim Cup nå. Det ser for meg ut som om det legges mye oppmerksomhet der sola allerede skinner.

 

 

 

Lars Mjeldheim Sandvoll (Fana GK)

 

– Det er litt dumt for oss yngre, men jeg tror det er en god avgjørelse i lengden.Man tar ett skritt tilbake for å kunne ta to skritt frem.  Det virker som om NGF har en god plan bak det de gjør. Jeg synes begrunnelsen var god. Det er ikke noe demotiverende å tenke på at man skal gå gradene via Nordic League. Det er tross alt den mest naturlige veien å gå.

 

 

 

Eirik Tage Johansen (Stavanger GK)

 

– Jeg tenker mitt. Jeg har ingen kommentar utover det.

 

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

 

KRITISK: Christian Aronsen er blant de sterkeste kritikerne av Norwegian Challenge nå kuttes ut. Han peker på at flere norske spillere har kommet seg opp på Europa-touren takket være wild cards. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

 

 

Vilhelm Bogstrand (Oslo GK)

 

– Det er litt kjedelig, det en god mulighet for å få wild cards til andre turneringer. Men det er andre muligheter også til å komme seg opp og frem som golfspiller, så det er ikke verdens undergang. Selv spiller jeg på Adams Tour i USA, og trives godt med det.

 

 

 

Ole Berge Ramsnes (Stavanger GK)

 

– Det er kjedelig og dårlig timing for min del. Jeg forstår NGF sitt poeng, og det er en dyr turnering å arrangere. Men det er spillere som har bevist at de kan ta vare på muligheten med wild card, slik som Knut og Marius. NGF burde ha funnet en mellomløsning med en mykere overgang. Fra å ha så mange wild cards hvert år har vi snart plutselig ingen. Det er synd, men det er vel pengene som styrer regner jeg med.

 

 

 

Sondre Ronold (Stavanger GK)

 

– Jeg hørte om det i morges, jeg kjenner ikke til begrunnelsen for avgjørelsen. Jeg har uansett ikke sterke meninger rundt det, ettersom jeg ikke spiller noe på Challenge Tour. Det er Nordic League jeg satser på i år og neste år. Det er en bra arena å konkurrere på.

 

 

 

Knut Børsheim (Fana GK)

 

– Jeg kan ikke nok om årsakene rundt avgjørelsen, men det er dumt de ikke har mulighet til å fortsette. Challenge Tour i Norge er veldig viktig for norsk golfinteresse. Jeg tror ikke det er nok med bare Nordic League, og det vil det aldri være, sier Børsheim.
 

– Challenge Tour er veldig viktig for rekrutteringen. Det var i hvertfall veldig viktig for meg, og viktig for at jeg kom meg videre i min karriere. Det er det nest høyeste nivået man får i Europa, og man sanker verdensrankingspoeng. Jeg føler Challenge Tour er det første virkelig seriøse steget man tar som proff.

 

 

 

Ross Robertson (Losby GK)

 

– Ser vi på Danmark har de fått en Europatour-turnering etter å ha arrangert Challenge Tour år etter år. I stedet for å tenke nedover bør man tenke oppover. Vi har sikkert nok penger i Norge til å få på plass en Europatour-turnering, i stedet for å gå ett steg tilbake igjen. Det høres for meg ikke ut som en god ide. Når vi mister spillere i Norge, trenger vi noen store arrangementer å se frem til.

 

 

 

 

Boris Alexander Christov (Losby GK)

 

– Jeg synes det er veldig dumt. De beste norske spillerne de siste årene har kommet opp ved hjelp av wild cards. Nå mister vi gode muligheter.

 

 

 

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK)

 

– Det er en veldig god sikkerhet og også inspirerende å vite at man kanskje kan få mulighet i noen Challenge Tour-turneringer. Samtidig synes jeg det er et veldig godt poeng at man skal spille seg gjennom de ulike nivåene.  

 

 

 

Stian Wiik Hansen (Miklagard)

 

– Det er tragisk. Jeg har forståelse for tankegangen med at man skal gå stegene via de ulike tourene, men her føles det som om Solheim Cup-planene ødelegger for herrene. Det virker for meg urealistisk at vi får noen norske spillere til Solheim Cup i 2019, ettersom Tutta sannsynligvis har lagt opp når den tid kommer. NGF har gått i underskudd to år på rad, så skal de plutselig skaffe titalls millioner til Solheim Cup og Europatour-turneringer for damer. Det virker ulogisk. Det er penger vi ikke har, og penger vi kan bruke på andre ting.

 

– Jeg synes det ikke er noe galt i at Norge har fått mange wild cards. Problemet har heller vært måten de har blitt delt ut på. I stedet for at det bestemmes månedsvis i forveien hvilke spillere som skal få wild cards, burde de deles ut til formspillere. Det hadde vært mer effektivt. Når jeg er i dårlig form, er det ikke vits i at jeg skal spille en Challenge Tour-turnering på wild card. Det er synd man skal gå vekk fra planer som ble lagt for kort tid siden. Jeg har imidlertid store forventninger til Jon Karlsen som snart begynner som toppidrettssjef. Han har allerede vært i dialog med meg og flere andre spillere i min situasjon. Ansettelsen av ham er et skritt i riktig retning.  

 

 

Hva mener du om saken? Diskuter i kommentarfeltet under.

 

Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Alle usaklige eller krenkende innlegg vil bli slettet.