2015-utgaven av LPGA Tour er ferdig om noen uker. Tutta kan foreløpig se tilbake på en sesong som har bestått av en seier og åtte topp-10-plasseringer på 20 turneringer. Meget solid, men for en spiller som har ambisjoner om å bli verdensener før hun legger opp, er hun avhengig av å løfte spillet enda noen hakk.

Så hvor har hun mest å hente?

En gjennomgang av statistikken for årets sesong viser at det er hennes svake åpningsrunder som har forhindret henne i å kunne løfte flere trofeer.

Gjennomsnittet for hennes 21 åpningsrunder er på stusselige 0,7 over par.

Til sammenligning har hun gått andrerundene på 1,8 under par. Tredjerundene har vært enda bedre med et snitt på 2,07 under par, mens hun har spilt sisterundene aller best, med et snitt på 2,31 under par for hele sesongen.

Tutta ligger på 11. plass på tourens liste over spillerne med best snittscore, men hadde ligget topp-3 hvis åpningsrundene hadde holdt samme nivå som de tre siste.

De trege startene gjør at Tutta kommer på etterskudd tidlig, og må spille «catch up» resten av turneringen. Det er ingen tilfeldighet at den ene turneringen hun har vunnet i år, startet hun med en runde på seks under par – hennes beste åpningsrunde i hele år.

På de 20 LPGA-turneringene hun har spilt i 2015, har hun i snitt åpnet nesten fem slag dårligere (4,6) enn spilleren som har endt opp med å vinne turneringen.

I tillegg ligger hun i snitt syv slag bak (6,8) toppen av leaderboardet etter første runde.

Denne ukens turnering i Kina følger med andre ord snittet for sesongen: Torsdag åpnet hun med en runde på to over par, og ligger syv slag bak lederen. 

Det er ingen som påstår at man må være helt i toppen etter første runde for å ha mulighet til å vinne, men det er liten tvil om at avstanden til toppen etter torsdagsrunden bør krympe, slik at avstanden opp til toppen ikke blir uoverkommelig når søndagens avgjørende runde kommer.

Hennes 14 seiere i tradisjonelle slagspillturneringer på LPGA Tour gjennom karrieren, viser hvor viktig det er for henne å spille bra innledningsvis:

I hele 13 av de 14 seierne har hun åpnet turneringen med en runde på 60-tallet. Snittscoren hennes i åpningsrundene på hennes 14 slagspillseiere på LPGA-touren er på 4,4 under par.

Til sammenligning har hun åpnet på 60-tallet kun fire ganger i hele år.