Fjorårets FedEx Cup-vinner startet søndagens avslutningsrunde av AT&T Pebble Beach National Pro-Am i delt ledelse med James Hahn på 12 under par, men Hahn klarte ikke å holde følge med Snedeker som er i sitt livs form. Snedeker avsluttet med en sisterunde på 65 slag for å avslutte 19 under, og seier med to slags margin.

 

32-åringen fikk en rask start med eagle på det andre hullet, etterfulgt av birdies på det fjerde, sjette- og syvende, før dagens første og eneste bogey på det niende. Han slo imidlertid tilbake umiddelbart med birdies på de to neste hullene. Med nok en birdie på det vanskelige 17. hullet var seieren så og si i boks.

 

– Det er vanskelig å beskrive det med ord hvordan jeg har spilt de siste par månedene. Dette er noe man bare drømmer om, noe man tror man kan klare, men som man egentlig ikke helt vet om man kan klare før man faktisk gjør det. Og nå har jeg gjort det, sa en ekstatisk Snedeker etter seieren.

 

– Jeg nyter dette, og forhåpentligvis vil dette bli min beste sesong i karrieren.

 

Chris Kirk kapret andreplassen to slag bak. Lederen etter tredjerunde, James «Gangnam Style» Hahn klarte aldri å komme inn i rytmen søndag, til tross for to birdies på de første fire hullene. Han måtte til slutt ta til takke med 14 under totalt, og delt tredjeplass med Kevin Stadler og Jimmy Walker.

 

Dette var forøvrig Brandt Snedekers sjette pallplassering på hans siste ni turneringer, og etter fem turneringer av årets sesong har han allerede skaffet seg et solid forsprang i FedEx Cup. Seieren var hans femte på PGA-touren.

 

Er Brandt Snedeker verdens beste golfspiller for øyeblikket? Diskuter i kommentarfeltet under!

 

 

 

 


 

Runde 3

 

Fjorårets FedEx Cup-vinner fortsetter sin brennhete start på årets PGA Tour-sesong.

 

Snedeker har allerede bokført tre pallplasseringer i sine fire første turneringer for året, men har fortsatt til gode å vinne i år. På Pebble Beach delte Snedeker ledelsen etter 36 hull, og forble på toppen etter en tredjerunde på 68 slag lørdag.

 

Snedeker så lenge ut til å dra fra resten av feltet med fire birdies på de første ni, men endte dagen i delt ledelse med James Hahn etter å ha avsluttet de siste ni hullene på par.

 

Hahn ble forøvrig en forøvrig en hit på YouTube forrige uke, da han feiret «Gangnam Style» etter å ha senket en birdieputt i Phoenix Open.

 

Snedeker ser lyst på hva søndagen kan bringe.

 

– Man vet aldri hva som sker imorgen, men det føles som jeg er i en fantastisk posisjon, og jeg kommer til å være mer forberedt uansett hvem som er nær meg i den siste gruppen. Det er jeg som har mest selvtillit når det kommer til å vinne golfturneringer, sier amerikaneren selvsikkert til pgatour.com.

 

 

 

Runde 2

 

Brandt Snedeker har vært stabiliteten selv så langt denne sesongen. Nå deler han ledelsen på Pebble Beach med Ted Potter. (Se video!)

 

Amerikaneren endte på andreplass bak Tiger Woods i Farmers Insurance Open for to uker siden, og noterte en ny andreplass forrige uke bak Phil Mickelson i Phoenix Open. Nå deler han ledelsen med Ted Potter Jr. etter halvspilt Pebble Beach National Pro-Am.

 

Etter å ha åpnet turneringen med en 66-runde, fulgte han opp med 68 fredag. Dermed ligger han åtte under par sammenlagt sammen med Potter.

 

– Jeg har bare positive ting å si om hvordan jeg har spilt de siste turneringene. Jeg vet jeg kommer til å ha det veldig gøy denne helgen, så jeg forsøker bare å gjenskape følelsen fra de siste ukene. Det er slik man vinner der ute: man fortsetter å gi seg selv muligheten, og jo oftere man klarer det jo mer suksess vil man ha, sier Snedeker til pgatour.com.

 

Det er liten tvil om hvem av de to i tet som er favorittene til å vinne denne uken. Potter vant i fjor Greenbrier Classic i det som var hans rookiesesong. Før det hadde han misset ni av tolv cuter, og etter seieren misset han fire av ni.

 

– Det er et merkelig spill. Noen uker spiller man virkelig bra, får de riktige sprettene, og alt går bra. Så er det uker hvor man slår ballen bra, men har uflaks.

 

Lederen etter første runde, Hunter Mahan er ett slag bak teten etter en 67-runde, sammen med svenske Fredrik Jacobson, Patrick Reed og John Merrick.

 

Ytterlige ett slag bak følger Nick O’Hern, Jason Day, Patrick Cantlay og James Hahn.

 

 

 

 


 

Runde 1

 

Hunter Mahan og Russel Knox leder på seks under par etter første runde av Pebble Beach National Pro-Am. (Se video!)

Knox spilte sin runde på par 70-banen Shore Course på Monterey Peninsula Country Club, mens Mahan leverte sin 66-runde på Pebble Beach sin par 72-bane.

 

I løpet av de fire rundene vil de 156 utøverne pegge opp på lag med amatørpartnere på de to ovennevnte banene, i tillegg til Spyglass Hill, før finalerunden avsluttes på Pebble Beach.

 

Sør-koreanske Seung-Yul Noh lå an til å avslutte dagen i ledelse, men rundet av med bogeys på de to siste hullene for å ende opp ett slag bak. Han deler tredjeplassen med Matt Every, Greg Owen, Ryuji Imada, Scott Langley og Ted Potter Jr.

 

Brandt Snedeker og Lee Westwood er blant de ni spillerne som følger ytterlige ett slag bak. Dette er forøvrig Westwoods første start på årets PGA Tour.

 

Regjerende mester Phil Mickelson, som vant Phoenix Open forrige uke, måtte i likhet med Noh runde av med noen sene bogeys. Han ligger en under par og deler 57. plassen.

 

På toppen av leaderboardet fikk Mahan en rask start da han sank en tometer for birdie på det første, etterfulgt av en tap-in for birdie på nummer 2. Frem til det 11. hullet skulle han gjøre ytterlige fem birdies, før dagens første og eneste tapte slag skulle komme på det 17.

 

– Jeg likte å spille Pebble. Jeg gleder meg til å spille Monterey på fredag. Pebble er ikke så lang, så man kan angripe noen av hullene der ute, noe jeg klarte. Jeg hadde muligheten til å bruke de korte jernene, og utnytte par 5-hullene. Jeg slo mange kvalitetsslag, og slo også mange gode putter som ikke gikk i, sa Mahan til pgatour.com etter runden.