Spill på Europas øverste nivå er imidlertid ikke en helt ny opplevelse for Kinhult. I fjor sommer ledet ungutten Nordea Masters i Sverige etter halvspilt turnering, og bare en måned senere sikret han karrierens første topp-10-plassering i Omega European Masters.

Torsdag tar Kinhult, som tidligere var ranket som verdens beste amatør, fatt på sin første turnering som proff; The BMW SA Open i Johannesburg i Sør-Afrika. 

– Det føles uvirkelig. Helt utrolig. Det var en lang uke, og de siste tre dagene var tøffe, men jeg klarte å holde løpet ut, sier Kinhult til europeantour.com om den vellykkede Q-School-finalen for en halvannen måned siden. 

(Oppdatert torsdag: Kinhult fikk ingen god start på turneringen med +4. Det holder bare til en 125. plass)

Nike var raskt ute med å snappe opp stortalentet. Ryktene sier at femårsavtalen han har skrevet under, er så lukrativ at han ikke behøver å bekymre seg nevneverdig for privatøkonomien de nærmeste årene.

 – Jeg føler meg forberedt til profesjonell golf allerede. Spillet mitt er forhåpentligvis bra nok til å hevde meg mot de aller beste i fremtiden. Det er så klart målet mitt, sier Kinhult.

Veldig moden for alderen

Flere av de beste norske amatørene har målt muskler mot Kinhult i en rekke turneringer de siste årene. Trener-og spillerutvikler i NGF, Niklas Diethelm, har holdt et ekstra godt øye med Kinhults utvikling.

Kinhults misser kan nesten ikke kalles misser. Han gjør ikke flere birdies, men færre bogeys. Spillet hans minner allerede om det til en etablert proff

Niklas Diethelm

Han sier 19-åringen er langt eldre i hodet, enn hva alderen tilsier.

– Modenheten er kanskje hans største styrke. Han kan minner meg om Matteo Manassero. Jeg tok minibuss med Manassero før en turnering, da han bare var 15 år gammel. Han gikk frem og åpnet døren for meg da vi skulle inn i den. Jeg ble overrasket over hvor voksen og høflig en så ung gutt var. Jeg ser mye av det samme i Kinhult.

Første gang Diethelm la merke til Kinhult, var under juniorturneringen Junior Players i Florida. Den gang delte han 8. plassen sammen med Drammen GKs Kristian Krogh Johannessen. Det var fra det tidspunktet Kinhult virkelig begynte å vise seg frem som en av verdens beste amatører.

– Hva er hovedforskjellen på Kinhult og de beste norske amatørene?

– På det nivået handler det mer om hvor bra er missene, enn hvor bra det beste spillet er. Kinhults misser kan nesten ikke kalles misser. Han gjør ikke flere birdies, men færre bogeys. Spillet hans minner allerede om det til en etablert proff, forklarer Diethelm, og fortsetter:

– Jeg har pratet med de svenske landslagscoachene om Kinhult. De sier modenheten hans har gjort, at han har jobbet mer profesjonelt fra en yngre alder. Han har helt ansvar for egen utvikling, og i stedet for at coachene forteller ham hva han skal jobbe med, kommer han selv med «bestillinger» til trenerne. Han er tidligere utviklet enn sine jevnaldrende. Spillere som Kristoffer Reitan og Viktor Hovland legger ned minst like mange treningstimer, og de har like god teknikk, men takket være modenheten til Kinhult, får han kanskje enda mer ut av hver treningsøkt.

Allerede mye rutine

Kinhult begynte å spille golf allerede som seksåring. Han er vokst opp ved Skaftö GK, nord for Gøteborg. Faren hans er pro, og også søsteren er en aktiv spiller. Nå, 13 år senere, er han svenskenes mest lovende unge spiller.

Niklas Diethelm tror ikke han kommer til å ha noen problemer med å håndtere profftilværelsen.

Jeg forventer ikke at han kommer til å vinne, men det hadde ikke sjokkert meg 

Niklas Diethelm

– Overgangen fra amatør til proff kan være tøff, men de som har vært blant de beste på World Amateur Golf Ranking, er det noe helt annet. De har ofte fått testet seg blant proffene mange ganger, og har allerede overvunnet den respekten og ærefrykten amatører har, når de begynner å spille proffturneringer. Men Kinhult er ikke udødelig, bare fordi han har vært verdens beste amatør. Jeg tror han, som alle andre, kommer til å få det mye lettere, dersom han får en OK start.

– Hvilke forventninger har du til ham på Europa-touren i 2016?

– Jeg tror han får en veldig bra start. Jeg forventer at han skal klare kortet. Jeg forventer ikke at han kommer til å vinne, men det hadde ikke sjokkert meg. Og jeg forventer ikke at han tar en Fitzpatrick, men jeg blir ikke sjokkert hvis han gjør det. 

Og for de som måtte lure: Personen Diethelm henviser til er engelskmannen Matthew Fitzpatrick. Han proffdebuterte som 20-åring på Europa-touren i fjor, og noterte i samme slengen en seier og til sammen ti topp-10-plasseringer – mer enn noen annen spiller.

NB! Espen Kofstad spiller ikke i Sør-Afrika denne uken. Han spiller i neste ukes Joburg Open.