Denne uken har toppidrettsansvarlig i Norges Golfforbund, Jon Karlsen gjennomført sin første treningssamling på Alcaidesa Links Golf i Spania, der Norges antatt beste proffer var på plass.

 

Les også: Ny toppidrettssjef varsler store endringer 

 

NGF varslet forrige måned at proffsatsingen vil bli utvidet. I en pressemelding som ble sendt ut av NGF fredag, kom bekreftelsen på at det nå blir nye tilskudd i troppen.

 

Følgende spillere har blitt tilbudt deltagelse i Team Norway 2015:

 

– Suzann Pettersen, Oslo GK

 

– Marita Engzelius, Oslo GK

 

– Marianne Skarpnord, Moss & Rygge GK

 

– Tonje Daffinrud, Vestfold GK (NY)

 

– Caroline Martens, Haga GK

 

– Espen Kofstad, Losby GK

 

– Elias Bertheussen, Trondheim GK

 

– Eirik Tage Johansen, Stavanger GK (NY)

 

– Sondre Ronold, Stavanger GK (NY)

 

– Kristian Krogh Johannessen, Drammen GK (NY)

 

– Utøverne er profesjonelle spillere som allerede er på et høyt internasjonalt nivå, eller som vi mener har veldig god mulighet til å komme på et høyt internasjonalt nivå i fremtiden, sier Jon Karlsen.

 

 

Større bredde

 

Det kommer ikke som noen stor overraskelse at Tonje Daffinrud er tatt med i troppen. Tønsberg-jenta ble proff i sommer, og klarte på rekordtid å kvalifisere seg til Ladies European Tour i 2015.

 

Kristian Krogh Johannessen, som nylig ble kåret til «årets talent», hadde i utgangspunktet peilet seg inn mot collegegolf fra nyttår. Han har imidlertid skrinlagt de planene og blir nå proff. Han skal spille på Nordic League i 2015.

 

Det samme vil også de to siddisene Sondre Ronold og Stavanger GK. Mens Ronold ble ferdig på college i fjor, har Tage mange år på baken som profesjonell golfspiller. Tage har en begrenset kategori på Challenge Tour-turnering neste år. Hans 2015-sesong ser foreløpig ut til å bli en kombinasjon av spill på Gecko Tour, Challenge Tour og Nordic League.

 

Les også: Norske proff-veteraner positive til ny satsing

 

32-åringen har vært inne i Team Norway-varmen tidligere, men mistet plassen i 2012 – en avgjørelse som fikk mange av Norsk Golfs lesere til å reagere. Sammen med Suzann Pettersen er de to de eneste Team Norway-spillerne som er i 30-årene.  

 

– Jon Karlsen ser på ting i et annet perspektiv enn det som tidligere ansvarlige har gjort. For meg ser dette ut som et mye sunnere og mer fornuftig oppsett. Han er en lydhør kar. Dette er en akademiker som kan mye golf. Her vil man støtte dem som vil spille, konkurrere og legge ned arbeidet – i motsetning til en aldersbegrensning. På et fotballandslag kastes ikke folk ut når de blir 30. Det skjer ikke i noen andre idretter – kanskje bortsett fra i turn, sa Johansen til rogalandsavis.no tidligere i høst.
 

Nytt av proffsatsingen for 2015, er at også utøverne som ikke har blitt tilbud en plass i Team Norway-troppen blir samlet i et eget team kalt «Team Alcaidesa».

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TEAMET: Lars Hefte, Cecilie Ystenes, Jon Karlsen, Darren Webster-Clarke og Jonas Lilja utgjør Team Norways trenerteam i 2015. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)
 

 

Disse spillerne vil kunne benytte seg av de samme fasilitetene som Team Norway på Alcaidesa Links i Spania, og har mulighet til å melde seg på Team Norway sine treningssamlinger. De vil også få tilgang til de samme trenerressursene, men utøverne i Team Norway-troppen har her førsteprioritet.

 

Bakgrunn: Avtale sikrer norske proffer trening i Spania

 

Team Norways trenerapparat består av Jon Karlsen, Jonas Lilja (head coach), Darren Webster-Clarke (coach), Cecilie Ystenes (mentaltrener) og Lars Hefte (fysio).

 

Disse spillere er tilbudt en plass i Team Alcaidesa:

 

– Rachel Raastad, Kjekstad GK

 

– Christian Aronsen, Miklagard GK

 

– Stian Wiik Hansen, Miklagard GK

 

– Vilhelm Bogstrand, Oslo GK

 

– Ole Ramsnes, Stavanger GK

 

– Kenneth Svanum, Vestfold GK