Ingen spillere leverte en lavere avslutningsrunde på Arcos Gardens enn Petter Mikalsen sin 72-runde fredag. Det skulle vise seg å være nok til å bli belønnet med seier for Stavanger-golferen, som startet fjerderunden tre slag bak lederne Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen.

 

Tre birdies, en bogey og en dobbelbogey var nok til å få jobben gjort for Mikalsen, som til slutt måtte ut i omspill mot Kristoffer Ventura for å avgjøre turneringen. 

 

Det har vært krevende forhold på en regntung bane denne uken, noe en vinnerscore på to over par vitner om. Andreas Halvorsen delte 3. plassen med Kristian Krogh Johannessen.

 

I jenteklassen skulle en sammenlagtscore på 11 over par til slutt vise seg å være nok for Marthe Wold, som rundet av med sin andre strake 75-runde. Med to birdies og fem bogeys for dagen sikret hun en solid seier på fem slags margin på Larviksjenta Mariell Bruun. Lederen før siste runde, Saskia Sterud klarte ikke å holde løpet ut og avsluttet med en 83-runde, men sikret likevel den siste pallplasseringen.

 


 

Runde 3

 

Kristian Krogh Johannessen og Saskia Sterud leder hver sin klasse før siste runde av Camp Arcos Open Winter Tournament.

 

Drammen GKs Kristian Krogh Johannessen har vært feltets mest stabile spiller denne uken. Etter runder på 71 og 72 slag, fulgte Johannessen opp med nok en 71-runde torsdag. Det gir ham en ledelse på Kristoffer Ventura, som han delte ledelsen med da runden startet.

 

Johannessen fikk en tøff start på runden med to bogeys på de fem første hullene, men fant tilbake til rytmen med en birdie på det 8. Etter syv strake par avsluttet han sterk med to birdies på de tre siste hullene – tre hull han forøvrig var to over par sammenlagt for uken før gårsdagens runde.

 

Favorittene innfrir i gutteklassen, og det er ingen overraskelser på toppen av leaderboardet. Fire slag bak Johannessen følger Petter Mikalsen på 3. plass, mens Andreas Halvorsen er ytterlige ett slag bak på 4. plass.

 

I jenteklassen leverte Oslo GKs Saskia Sterud sin, og feltets laveste runde for uken med 70 slag. Det var nok til å gi henne en ledelse med syv over par sammenlagt. Hun leder med ett slag på gårsdagens leder, Marthe Wold før siste runde. Mariell Bruun følger på 3. plass, 11 over par.

 


 

Runde 2

 

Kristoffer Ventura viste hva han er laget av og deler ledelsen med Kristian Krogh Johannessen. Marthe Wold leder blant jentene.

 

Kristoffer Ventura hadde en rusten start på turneringssesongen tirsdag, da han åpnet Camp Arcos Open Winter Tournament i Spania med en skuffende runde på 78 slag. Onsdag lignet han mer sitt ordentlige jeg igjen.

 

Med et prikkfritt scorekort bestående av syv birdies og resten par løftet han spillet med hele 13 slag fra åpningsrunden, og gikk med det til en under par for turneringen. Dermed hoppet han fra 9. plass og rett opp i tet.

 

Der har han selskap av lederen fra første runde, Kristian Krogh Johannessen som gikk på par onsdag. De to guttelandslagsspillerne er feltets eneste spillere under par.

 

Venturas 65-runde er ukens soleklart beste runde. Den nest beste runden så langt har vært Daniel Øverås sin 70-runde onsdag.

 

Nærmeste utfordrer før «moving day» er Stavangers Petter Mikalsen fire slag bak. Deretter følger Andreas Halvorsen og Daniel Øverås ytterlige to bak på delt 4. plass.

 

I jenteklassen var en 76-runde for Marthe Wold (Stavanger) nok til å gå opp i føringen. Hun leder på fem over par, to slag foran Mariell Bruun (Larvik) og fire foran Saskia Sterud (Oslo).

 

Lederen etter første runde, Kristin Simonsen sprakk i andrerunden. Hennes score på 84 var 13 slag dårligere enn hennes åpningsrunde.

 

Det har vært krevende forhold på Arcos så langt. En regntung bane har bydd på utfordringer for spillerne, og de ser ut til å måtte belage seg på «norske» forhold også de to siste rundene.

 

– Etter to dager med tøffe forhold vil også de to siste rundene bli tunge med mye nedbør, skriver Norwegian Golf Team på deres Facebook-profil.

 


 

 

Runde 1

 

86 ungtalenter fra tre nasjoner er i gang med årets første turnering, Camp Arcos Open Winter Tournament. Etter første runde leder Kristian Krogh Johannessen og Kristin Simonsen.

 

Drammens Kristian Krogh Johannessen innfridde forventningene i åpningsrunden på Arcos Gardens i Spania, med en åpningsrunde på 71 slag. Med fem birdies, to bogeys og en lei dobbelbogey på scorekortet er han en under så langt. I tøffe spilleforhold er han feltets eneste spiller under par.
 
 
Dermed fortsetter han sitt solide spill fra nyttår, der han i en av verdens største juniorturneringer, Junior Orange Bowl i Florida, tok en solid 13. plass.

 

Tirsdagens åpningsrunde gir ham en to slags ledelse på en annen favoritt, Petter Mikalsen (Stavanger GK). Henning Høgmoen (Drøbak GK) og Williarm Bertram (Stavanger) deler tredjeplassen ytterlige ett slag bak. Av øvrige favoritter åpnet bergenseren Vetle Marøy med en runde på fire over, mens Kristoffer Ventura gjerne skulle sett at sin score var noe lavere enn 78.

 

I jenteklassen er det Melands Kristin Simonsen som har gått opp i en tidlig ledelse. I likhet med Johannessen gir en åpningsrunde på en under par henne en ledelse på to slag. Med tre birdies, to boges og resten par ligger hun to slag foran siddissen Marthe Wold. Derfra er det en luke på tre slag ned til Mariell Bruun (Larvik) og Saskia Sterud (Oslo).