Etter to runder på Pestana Silves, var han fire slag bak gruppen som gikk videre til kvalifiseringen på Vale Pinta.

–Jeg er skuffet. Men jeg har også lært masse, og kommer sterkere tilbake neste år, sier Tom Selmer til Norsk Golf.

Han hadde store forventninger til forkvalifiseringen etter å ha spilt banen på par to ganger og en gang to under i dagene før alvoret startet. Men første runden ble en kamp mot sterk vind og heftig regn.

Selmer var maksimalt uheldig som startet tidlig og måtte kjempe mot tidenes uvær på den ellers så solrike Algarve-kysten. Etter minutter var alt av utstyr gjennomvått og spilleren kald, det var umulig å holde en paraply i vindkastene. Første etter at han hadde spilt 11 hull, hørte Selmer signalet fra hornet. Da var han seks over par. Andre spillere hadde bare spilt tre-fire hull. og fikk en stor fordel dagen etter.

Først på ettermiddagen fredag var banen spilleklar igjen. Tom Selmer skjønte at han måtte berge en akseptabel runde, fortsatt blåste det sterkt. Men allerede på det tredje hullet havnet han i problemer, med en drive som sendte ballen mot en vannhinder på et par fem hull. Ballen ble fanget opp av busk, og lå inntil en vanningsslange. Selmer muligheten for en fri dropp, og tilkalte en dommer.

–Men hva slags slag har du, da ? spurte dommeren, som var nær ved å mene at ballen var uspillbar.Foto: Per Lars Tonstad

–Jeg snur ryggen til og kipper bakover, det er et slag jeg har trent mye på. Men da kommer slangen i veien, forklarte Selmer. Slangen var for tung til å flytte. Dommeren nølte litt, men ga en fri dropp, og Selmer berget et par.

Likevel ble det tre over par på de sju hullene som gjenstod av første runde, og han lå på 43. plass. Bare de 26 beste fikk gå videre til de fire kvalifiseringsrundene.

 

–Like blid

Dermed måtte Selmer gå en kanonrunde lørdagen, helst under par. Han slo ballene bra fra tee, traff fairwayene og jernslagene satt også.

–Men det ble fem treputter den siste dagen, og det holder ikke. Jeg må bli mye bedre til å putte, sier Tom Selmer.

Likevel er han glad for å ha fått denne erfaringen, og er veldig klar på at han satser for fullt på ny kvalifisering neste år.

–Nivået skremmer meg ikke. Dette er mulig. Men jeg må også spille flere tøffe turneringer ute. Nå vet jeg hva som skal til. Dette var en god skole, og jeg prøver å være like blid, sier Losby-spilleren.

Han har trent svært mye og målrettet fram til kvalifiseringen i Portugal, og nå vil han satse enda hardere. Første siste dagen fikk han sin faste caddie ned til Silves, første dag gikk han med sin far på bagen. Folk rundt ham mener at han kanskje spilte med litt høye skuldre og var preget av alvoret. Det hjalp heller ikke å ha en temperamentsfull finne i ballen som sparket løs et hjul på trallen og slengte køller i bagen med en kanonade av bannord etter å ha slått dårlige slag.

–Slikt må en bare prøve å overse. Men det vakte irritasjon hos oss andre. Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv, dette kunne jeg ha gjort bedre, sier Tom Selmer.