Wood, som avsluttet 18 under par for turneringen, holdt stand mot sør-afrikaneren George Coetzee og Spanias Sergio Garcia, som delte andreplassen.

 

Men det var langt fra «smooth sailing» for Wood, som trengte en eagle på det 18. hullet for å sikre seieren.

 

Wood startet den fjerde og avsluttende runden i ledelse, men hadde en nervøs start på dagen. Med en dobbelbogey på hans tredje hull for dagen, og en ny bogey seks hull senere så det igjen ut til at seieren skulle glippe for engelskmannen, som har hatt muligheten til å vinne flere ganger tidligere. Men bogeyen på hull seks skulle også bli hans siste for dagen.

 

Takket være tre birdies og åtte par kom han til det avsluttende par 5-hullet vel vitende om at han trengte en birdie for omspill, og eagle for å få seieren alene. Med femmerjernet i hånden fra 180 meter slo han over vannet og rett på pinnen. Derfra senket han tremetersputten for eagle for å slippe å gå i omspill mot to langt mer meritterte golfere.

 

– Det var en enorm vekt som ble løftet fra skuldrene. Det føles som jeg kan gå å vinne mere nå. Jeg visste at det kom til å bli vanskelig uansett hvor bra jeg spilte. Å vinne på Europa-touren er ikke lett, sa engelskmannen ekstatisk etter runden.

 

– Det føles bra. Jeg har sett noen av kompisene mine plukke opp trpfeer, og jeg har ventet tålmodig på min tid. Jeg har følt at det har vært min tur i et par år, forklarer Wood overfor europeantour.com.

 

Espen Kofstad deltok også i Qatar, men misset cuten. Neste turnering på European Tour-programmet er Omega Dubai Desert Classic som slår i gang torsdag.