Sammen med 29 idrettsutøvere og et antall ledere er de to unge golferne nå på vei til Ungdomslekene i Nanjing, Kina. Dette er et stort arrangement over 12 dager med 28 idretter og over 3500 deltakere fra alle verdensdeler.

 

Olympiatoppen har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene, og er opptatt av at deltakelsen blir en viktig del av utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere.
 Ungdoms-OL benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere, ledere og annet støtteapparat.

 

Sandra Nordaas og Viktor Hovland er plukket ut  på bakgrunn av sine plasseringer på verdensrankingen for amatører (WAGR). Viktor Hovland ligger på andreplass på OoM i Titleist Tour og ble som kjent norgesmester på Tyrifjord for to uker siden. Sandra Nordaas ligger på tredjeplass blant jentene.

Drøbak-golferene vil konkurrere i tre disipliner: Herrer Individuelt Slagspill, Jenter Individuelt Slagspill og som mix lag.  Samtlige turneringer går over tre dager. Lagleder er Øivind Krag Ingul.

 

Olympiatoppen har gjennomført to pre-camper i forkant av mesterskapet, delvis etter modell av samlingene man gjennomfører med troppene til olympiske leker og Paralympics. Dagen før avreise var ungdommene i klatreparken på Tryvann etter et totimers møte på Holmenkollen Park Hotell.

 

– Hovedmålet med forberedelsene har vært å skape en trygghet i troppen gjennom å bli best mulig kjent, samt å lære mer om mesterskapsforberedelser, spesielle forhold som møter oss i Kina/Nanjing, samt enes om felles samspillsregler,  uttaler  troppens leder, Hanne Staff i en pressemelding fra Norges Idrettsforbund.