Tekst: Marius Vannum

Darren Clarke kan nå fyre opp en av sine berømte sigarer ettersom han vant sin første major. Med en 70-runde, kunne mannen fra Nord-Irland heve trofeet i været, etter å ha slått amerikanerne Phil Mickelson og Dustin Johnson med tre slag. Clarke kunne nesten ikke tro det selv etter at seieren var i boks.

– Å sitte her med dette trofeet betyr alt i hele verden. Jeg har drømt helt siden jeg var en liten gutt at en dag skal jeg greie det, og nå har jeg det. Jeg kan egentlig ikke tro det, sa en lykkelig Clarke til opengolf.com på pressefonferansen.

Dermed blir Clarke den eldste spilleren til å vinne The Open Championship siden 1967, da Roberto de Vicenso vant i en alder av 44 år. Clarke greide med dette å hoppe inn i rekken som den tredje nord-iren til å vinne en majorturnering på 13 måneder (Grame McDowell (2010 US Open) og Roy McIlroy (2011 US Open).

Eagle og bogey

Clarke hadde ett slag forsprang før den siste runden, og viste godt spill de første ni hullene. På hull 7 greide den nybakte Open-vinneren å putte inn en eagle. Helt fram til hull 16 satte nord-iren inn par på par, men ble kanskje litt nervøs da de to siste hullene gjensto. På hull 17 og 18 måtte Clarke belage seg på to bogeyer, men det holdt til seier.

Ikke lenge etter at seieren var et faktum, kom det twittermeldinger fra andre siden av Atlanterhavet. Den fraværende Tiger Woods ville gi sine gratulasjoner.

– Veldig glad for Darren Clarke. Det var en velfortjent seier.

Den lykkelige Darren Clarke avsluttet The Open med fem slag under par totalt.