33-åringen har vært plaget av skader store deler av proffkarrieren og fått flere sesonger ødelagt av skader i både rygg, nakke, hofter og håndledd. De siste par årene ser han imidlertid ut til å ha kommet over kneika, men når man plutselig ser «WD» (withdrawn) ved siden av navnet hans et leaderboard, slik det gjorde i helgen, er det ikke rart hvis hjertet hopper over et slag eller to.

Da navnet hans i tillegg ikke var å finne på startlisten til Challenge de Espana som startet tirsdag, ringte nok alarmbjellene for mange.

Nå roer Kofstad ned fansen og sier det kun er snakk om sykdom:

– Jeg har slitt med kvalme og svimmelhet de siste dagene. Det har gjort at jeg ikke har følt meg sharp nok til å konkurrere. Men jeg reiser til Frankrike på søndag, sier Kofstad til Norsk Golf, som dermed er tilbake i aksjon i Open de Bretagne fra 24. juni.

Kofstad har startet årets Challenge Tour-sesong med tre topp-25-plasseringer, inkludert en tredjeplass i Range Servant Challenge i mai. Han ligger for øyeblikket fire plasser bak topp-20-plasseringen som gir europatour-opprykk ved sesongslutt.