Banen skal nemlig spilles på kryss og tvers. Dette gjør at det kommer til å bli en helt ny opplevelse å spille banen, som ligger i Nittedal kommune i Akershus.

 Innspillet til hull 16 blir fra tee på hull 17. Fra tee på hull to slår man tilbake over vannet mot green på hull 1. Og så videre…

– Det blir en «cross country»-runde med hull fra 100 meter og inn. På en fullvoksen 18 hullsbane har man veldig mange spennende muligheter til å lage nye, kule golfhull, forklarer Joachim Lange, headpro ved Hauger GK og primus motor for turneringen.

Golfhullene blir som «nye» når utslagene flyttes på kryss og tvers, rundt omkring på banen. Det åpner for spennende og veldig krevende innspill. Spesielt når man i tillegg på noen hull skal slå ut fra roughen – som her på hull 7. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Dette blir en helt annen opplevelse enn å spille en «vanlig» par 3-bane. De store og ondulerte greenene våre gjør at vi kan ha veldig mange spenstige flaggplasseringer. De som har spilt her før kommer til å få seg noen store overraskelser! smiler han. 

Lange begynte å planlegge et norgesmesterskap i nærspill i fjor høst. Hauger GKs ambisjon er at turneringen skal få status som offisielt nærspills-NM, dersom årets jomfruturnering blir en suksess.

Klubben har åpnet for et gigantisk startfelt på hele 200 spillere. Handicapbegrensningen er satt til 18.

Det skal spilles 18 hulls slagspill med maks to køller pluss en putter i bagen. 

Flere av hullene kommer til å bli satt opp rundt et kompakt område. Det gjør det lettere for publikum å få med seg flere hull samtidig fra ett og samme sted.

– Det bør bli en veldig publikumsvennlig turnering. Med tanke på at det er plass til 200 spillere, bør det også være muligheter for litt publikum, sier Lange, som estimerer at det kommer til å ta rundt tre timer å spille en runde.

Her kan hvem som helst vinne!

Joachim Lange, Hauger GK

– Det er en turnering som passer tidsånden bra. Stadig flere ønsker at golf skal gå litt fortere.

For å gi spillerne noe ekstra å bryne seg på, vil ikke alle utslag bli fra vanlige teesteder. Noen ganger må man starte hullene fra både rough og bunker.

– Dette kommer til å bli veldig åpent. Det er mange som er gode i nærspill, men taper slag på grunn av lengden. Her kan imidlertid hvem som helst vinne, så lenge de har et bra nærspill. Du skal ikke se bort fra at det plutselig er en med ti i handicap som vinner!, sier Lange.

Er du interessert i å kjempe om tittelen «uoffisiell norgesmester i nærspill»? Påmeldingen til turneringen har allerede startet. Klikk her for å melde deg på.