Da Hatling (52) inntok talerstolen for å takke for tilliten, startet han med å nevne nyheten om at Magnus Carlsen melder seg ut av sjakkforbundet:

– Da begynte jeg å tenke: Hva om Viktor Hovland plutselig hadde gjort det samme? Det er ikke slik at jeg tror at dette kommer til å skje, men eksempelet viser hvor viktig det er at golfforbundet fortsetter å være relevante.

– Det siste golfen trenger, er færre spillere. Hovedutfordringen er at golfen lekker spillere. Medlemsutviklingen er trist lesning, og spesielt blant barn og unge. Dette må vi snu. Den eneste måten vi kan klare dette på, er at alle vi som er her, jobber sammen mot et felles mål og deler vår kunnskap med hverandre, sa Hatling.

Egil Hatling trakk spesielt frem rekruttering av barn og unge som avgjørende for å gå golfsporten i Norge til å vokse igjen. (Foto: Anne Hoftun Knudsen/Norsk Golf)

Hatling er advokat og partner i advokatfirmaet DLA Piper. Han leder firmaets avdeling i Norge for bank, finans og restrukturering. Han har i mange år hatt tillitsverv i idretten, blant annet som styreleder i SFK Lyn fra 2012 til 2014, og er tidligere landslagstrener for gutter 16 i tennis. Hatling har vært medlem i Oslo Golfklubb siden 1990. 

Søndag trakk han frem spesielt fire punkter han ønsker å fokusere på som golfpresident: toppidrett, rekruttering av barn og unge, samarbeid og klubbkultur.

– Det siste året har norske golfere markert seg med store idrettsprestasjoner. Det gir oss en unik mulighet til å synliggjøre golf som den fantastiske idretten den er. Vi skal stå sammen om de store prestasjonene. Vi skal jobbe hardt og ha det gøy.

– Det er mange områder i virksomhetsplanen som skal gjennomføres de neste fire årene. Dette arbeidet tar det nye styret fatt på i morgen, og slik jeg ser det, er det styrets plikt å prioritere saker opp og ned. Prioritering betyr ikke å velge litt av alt. Det betyr at man må velge noe bort. Det betyr også noen beslutninger som ikke alle nødvendigvis er enige i, men det er nødvendig hvis vi skal stoppe blødningen, sa Hatling, før han la til at det er golfklubbene som er frontfigurene i dette arbeidet.

– Det daglige som gjøres hver eneste dag ute i klubbene, kommer til å ha avgjørende betydning for om vi lykkes i norsk golf, sier den nyvalgte presidenten.

(Artikkelen fortsetter under)

Marit Wiig tok ikke gjenvalg etter fire år som golfpresident. Hun ble Norges første kvinnelige golfpresident i 2015. (Foto: Anne Hoftun Knudsen/Norsk Golf)

Takket Wiig

Hatling overtar etter Marit Wiig, som har vært golfpresident siden 2015. Hun ble den første kvinnelige golfpresidenten i forbundets da 67 år lange historie. Hun har i perioden også fungert som leder for Særforbundenes Fellesorganisasjon (SFF).

Da Hatling takket Wiig og det avtroppende styret for innsatsen, sa han at det nye styret skal fortsette å være markante i norsk idrett som det femte største særforbundet i Norge:

– Måten du har ledet norsk idrett og norsk golf på, har vært utmerket. Etter hvert som det kom frem at du ikke ønsket å ta gjenvalg, synes jeg vi har hatt et fantastisk samarbeid. Noen av de beste samtalene jeg har hatt de siste ukene, har vært med deg, Marit. Til dere der ute i Golf-Norge kan jeg garantere at stafettpinnen er overlevert i en perfekt veksling slik at vi ikke skal miste noe momentum fremover.

Det nye NGF-styret

President: Egil Hatling (52 år gammel), Oslo GK (ny)

Visepresident: Gro Mjellem (63), Losby GK (ny)

Styremedlem: Jens Kristian Hansen (52) , Salten GK (gjenvalg)

Styremedlem: Helge Toft (55), Haga GK (gjenvalg)

Styremedlem: Katrine Eide (48), Stavanger GK (ny)

Styremedlem: Hasse Iwarsson (66), Miklagard GK (ny)

Styremedlem: Marie Simonsen (29), Meland GK (ny)

Styremedlem: Oddrun Skår (56), Gamle Fredrikstad GK (ny)