Med X Hot og X2 Hot har Callaway vist at de kan lage køller man slår ekstremt langt med. Spesielt fairwaywood i disse to seriene har imponert voldsomt og erstatter faktisk driver for noen. Nå bruker Callaway teknologi fra disse køllene i sine nyeste jern.

 

 

 

 

Big Bertha jern får Callaways Standing Wave, Variable Face Thickness og Cup Face. Dere vet at vi ikke er tilhengere av alle disse tekniske begrepene, men i dette tilfellet er det riktig å nevne dem. Å bruke all denne teknologien i jern gir oss et produkt vi trolig ikke har sett maken til. Callaway selv lover at du slår to køller lengre med nye Big Bertha jern. Store ord, men de kommer nok til å ha rett i veldig mange tilfeller. Teknologien tilsier at ballhastigheten skal bli mye høyere og ballhastighet fører til mer lengde. I testingen brukte Callaway sitt eget Razr X HL 4er jern mot et Big Bertha 6er jern og normal svinghastighet. Big Bertha har sterk loft på køllene, men ikke mer enn andre jern i samme kategori. 

 

 

 

 

Tilgivende egenskaper står også sentralt, Big Bertha skal være svært tilgivende over store deler av slagflaten. Da skjønner alle at dette ikke er køller for de beste golferne. Vi kan klage så mye vi vil på dette fokuset på lengde, men for veldig mange nybegynnere og seniorgolfere handler golf om å slå litt lengre. Trenger du hjelp kan Big Bertha være jernsettet for deg. Vi ser fram til å teste køllene, de kommer i vår store test i 2015.

 

Veiledende pris for sett med seks jern er 6995,- med stålskaft og 7995,- med UST Recoil grafitt.

 

 

 

 

 

I samme slengen lanserer Callaway Big Bertha hybrid. Den første justerbare hybriden fra Callaway bruker den samme teknologien som jernsettet, men forskjellen i forhold til tidligere generasjoner vil ikke være like stor da X Hot og X2 Hot allerede er svært langtslående køller.

 

Big Bertha hybrid kommer i #3 (19°), #4 (22°), #5 (25°), #6 (28°) og #7 (31°). Det brede utvalget helt opp til 31° viser at kundegruppen først og fremst er spillere som trenger tilgivende hybrider framfor jern.

 

Veiledende pris er 1995,-.

 

 

 

 

Både jernsett og hybrid kommer for salg 17.oktober.