Sammen med landslagstrener Øyvind Rojahn og sportssjef Frode Scheie møttes EM-laget bestående av Ole Ramsnes, Joakim Mikkelsen, Mikkel Bjerch-Andresen, Anders Engell, Thomas Guste-Pedersen og Wilhelm Bogstrand til trening på Soon Golfbane i Akershus fredag. I fredelige og uforstyrrende omgivelser på en bane som virkelig har begynt å ta form siden den ble åpnet for snaue to år siden, kunne spillerne gå i gang med sine forberedelser til europamesterskapet. Og gutta, de gleder seg.

– Jeg spilte junior-em i fjor og det var fantastisk morsomt. Det er utrolig gøy å være på lag, det er god stemning og jeg synes vi har et veldig bra samhold i laget, forteller Mikkel Bjerch-Andresen.

-Men det er et stort mesterskap, så litt nerver blir det umulig å komme unna.

 

Kan overraske

19-åringen fra Haga tror årets Norge-lag, som av mange har fått et stempel som underdog, kan komme til å overraske mange.

– Det er mange som har sagt at årets lag ikke er like sterkt som fjorårets, men jeg tror vi kan ha en god sjans til å gjøre det bra. Det hjelper veldig når kjemien mellom oss er så god som den er.

Og kjemi skal bli et nøkkelord når spillerne skal ut og konkurrere på Oceânico Victoria Golf Course på Portugals sørkyst. Derfor brukte troppen dagen til å trene på foursomes (to og to spillere slår på samme ball, annenhvert slag) – en spilleform som blir sentral under mesterskapet.

– Det er et generasjonsskifte nå. Joakim Mikkelsen har vært med på å ta medaljer før, men noen av gutta her er helt ferske på laget. Vi forsøker å finne ut av hvem som fungerer best sammen, og hvilke kombinasjoner vi kommer til å ende opp med i Portugal, forklarer Frode Scheie.

 

– Noen å dele gleden med

Mens Joakim Mikkelsen og Ole Ramsnes begge var med på fjorårets lag, har Mikkel Bjerch-Andresen tidligere representert Norge i EM for gutter (U18). Anders Engell, Thomas Guste Pedersen og Wilhelm Bogstrand er derimot helt nye på laget. Da spillerne trente på Soon var det tydelig at eldstemann på laget, Joakim Mikkelsen blir en sentral figur ute på banen. Og selv om han må medgi at han kanskje føler ekstra ansvar til å prestere, føler han ikke noe nevneverdig press av den grunn:

– Det fine med å spille på lag er at man kan ha noen å dele gleden sin med. Litt press kommer alltid til å følge med, men så lenge vi klarer å senke skuldrene og holde roen tror jeg det skal gå bra, sier Mikkelsen.

Og selv om Bogstrand, Engell og Guste-Pedersen er ferske på laget er lagspillsformen langt i fra fremmed for dem. Alle tre spiller for collegegolf i USA, hvor de representerer skolelagene til henholdsvis Oklahoma Christian University, Saint Mary’s College of California og University of West Florida.