Etter halvspilt europatour-turnering i Nederland ligger Espen Kofstad på delt 58.-plass etter å ha klatret til riktig side av cutstreken med en 70-runde (-2) fredag.

Med tre birdies, én bogey og resten par forbedret han scoren med to slag fra gårsdagen, og han ligger nå fem slag bak topp-10 og ni slag bak lederen Scott Jamieson fra Skottland.

Det gjenstår nå bare åtte turneringer av den ordinære sesongen, og det begynner å haste for de norske spillerne med tanke på å sikre fornyet arbeidstillatelse for 2020 uten å måtte gå omveien via q-school-kvalifiseringen.

Kofstad ligger for tiden på 160.-plass på poenglisten, 194 poeng unna den viktige 110.-plassen, noe som tilsvarer omtrent en pallplassering eller to topp-6-plasseringer.

Etter å ha slitt med skader i flere år har han holdt seg nesten helt skadefri i år. Resultatet har vært åtte klarte cuter på 18 turneringer, med 12.-plassen i Made in Denmark som beste resultat så langt.

For Kristoffer Reitan og Kristian Krogh Johannessens vedkommende blir det ingen lønn denne uken etter at begge misset cuten i Nederland med to slags margin. Reitan og Krogh ligger på henholdsvis 138.- og 233.-plass på tourens poengliste.

Leaderboard