Suzann Pettersen har landet i Kohler i Wisconsin for å starte forberedelsene til årets tredje major-turnering, U.S. Women’s Open på Blackwolf Run Championship Course. Turneringen ble startet opp i 1946, og er med det den eldste turneringen på LPGA-touren. Har skal spillerne kjempe om en samlet pott på 3,25 millioner dollar.

 

U.S. Open er den eneste majorturneringen verdensener Yani Tseng har til gode å vinne for å kunne fullføre sin karriere-«grand slam». Etter noen svake resultater de siste ukene, er den unge taiwaneseren ikke like soleklar favoritt som hun pleier å være.

 

Forrige uke misset hun sin første cut på over ett år, og i LPGA-mesterskapet uken før ble det bare en skuffende 59. plass.

 

Kanskje kan det åpne døren for Suzann, som har vist gradvis bedre spill de siste ukene, men fortsatt jager årets første seier. Til tross for at det «bare» ble 14. plass i helgens turnering i Arkansas, viste Tutta den typen spill fra tee til green som må til i en U.S. Open-turnering. For å hevde seg i en major, blir hun derimot avhengig av å finne rytmen også på greenene.

 

 

– Dette er den ultimate testen, og den turneringen jeg vil være best forberedt til. Det er ikke bare en prøvelse teknisk, men også fysisk og mentalt. Det er en turnering der alle scenarioer er mulige. Banen er lang, og bra. Greenene er sinnssykt raske, og en prøvelse uten like. Er du 20 meter unna kan du ha en putt som brekker fem forskjellige retninger, så å få ballen helt inntil hullet er en kunst i seg selv. Det er ikke så vanskelige utslag her, så det er mer en bane for andreslagene. I tillegg er det viktig å putte bra, forteller Tutta i et intervju med Dagbladet før turneringen.

Tutta har bitt godt fra seg i årets to første majorturneringer, med 15. plass i Kraft Nabisco Championship i starten av april, etterfulgt av andreplass og årsbeste i LPGA-mesterskapet for tre uker siden.

 

 

Turneringsinfo

 

Onsdag går startskuddet for årets første kvinnelige proffturnering i Norge, når LET Access Tour, kvinnenes versjon av Challenge-touren, kommer til Hauger. Ladies Norwegian Challenge spilles over tre runder fra onsdag til fredag, med LET-spiller Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Cecilie Lundgreen som de store trekkplastrene. 

 

Les også: Sterkt felt til Hauger 

 

Norge er det landet i feltet som er best representert, med fem proffer og hele 16 amatører på startstreken. Spillerne kjemper om en pott på 25 000 euro. Det vil settes en cut etter to runder, de de 25 beste og like avanserer.

 

Turneringsinfo

 

På herrefronten er det mer stille denne uken. Knut Børsheim er ikke kvalifisert for spill i Europatour-turneringen Alstom Open de France, mens det ikke er noen turnering på Challenge Tour-programmet.

 

På Nordea Tour spilles derimot Robert Karlssons turnering, Katrineholm Open på Katrineholms GK i Sverige. Rikard Halvorsen og amatøren Torbjørn Halvorsen er de eneste norske deltagerne.

 

Turneringsinfo

 

På Titleist Tour er matchsluttspillet i årets fjerde turnering godt i gang, med Petter Mikalsen, Kristoffer Reitan, Sandra Nordaas og Kristin Simonsen klare for finalen.

 

Les også: Duket for finale på Drøbak 

 

Den travle turneringsuken i Norge fortsetter til helgen, når Norgescup tar turen til Miklagard Golfklubb. Så langt i år leder fjorårets norgesmester Andreas Gjesteby herrenes Order of Merit, etterfulgt av Stian Lund som har hjemmebanefordel denne uken, og Tobias Gressum Pettersen. 

 

I dameklassen leder Mariell Bruun, foran Stine Pettersen og Karoline Woie. Verken Bruun eller Pettersen spiller denne helgen. Det gjør heller ikke Gjesteby eller Gressum Pettersen i herreklassen.

 

Mariell Bruun, Stine Pettersen, Marte Wold, Saskia Sterud, Maria Tønnesen og Sandra Nordaas spiller europamesterskapet for lag jenter i Tyskland. Turneringen slår i gang lørdag.

 

Turneringsinfo