Mens Viktor Hovland er i full gang med PGA Tour-sluttspillet, spilte Kristoffer Ventura den andre av totalt tre turneringer i Korn Ferry Tour Finals denne uken.

Der er det de 25 beste spillerne sammenlagt etter tre turneringer som får PGA Tour-kortet for 2022, og etter at Ventura misset cuten i Nationwide Children’s Hospital Championship med to slag fredag, trenger han nå en plassering helt i toppen i kommende ukes sesongfinale Korn Ferry Tour Championship for å unngå nedrykk.

Skal det skje, må han løfte spillet sitt til et nivå han ikke har vist på mange måneder. Ventura startet PGA Tour-sesongen i fjor høst med en 6. og 7.-plass i sine tre første turneringer, men har siden da endt opp med 19 missede cuter på 26 forsøk på PGA-touren.

Skulle han falle ned til Korn Ferry Tour igjen, er det en tour han gjentatte ganger har demonstrert at han føler seg langt mer komfortabel på. I 2019 sikret han PGA Tour-kortet takket være to seirer og en tredjeplass på Korn Ferry Tour, og i fjor endte han topp-15 i tre av de fire turneringene han spilte på touren.