Alle de fire norske lagene vant sine respektive matcher torsdag – en etterlengtet opptur i det som har vært et svakt europamesterskap så langt.

– I dag har vært en meget god norsk dag. Alle lagene har vunnet, og dermed vist potensialet de besitter. Samtlige lag avanserer på resultatlistene og tre av fire lag slipper å kvalifisere seg til neste mesterskap, noe som er nytt i år, opplyser sportssjef Frode Scheie til Norsk Golf.

Jentene (pulje B) slo i sin match Skottland 3,5-1,5, mens damene på sin side knuste Russland 4-1 i C-puljen. Herrelaget tok en overbevisende 4-1 seier mot Island, der ingen av herrene som vant sine matcher vant med færre enn tre hull. Sterkt!

I guttenes match i Tsjekkia mot Wales skulle det derimot bli mer spennende. Drammens Andreas Gjesteby skulle til slutt vise seg å bli tungen på vektskålen da han vant sin match mot David Boote i playoff. Seieren sikret samtidig deltagelse til neste års EM.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne vinne denne matchen som lenge så ut til å gå i Wales favør. Men gutta satte seg et mål som de kjempet mot, og det ga seieren i dag, sier landslagstrener Niklas Diethelm.

Dessverre får ikke Gjesteby muligheten til å spille i fredagens match mot Sveits, og heller ikke gårsdagens store spiller Kristoffer Ventura som endelig var i ferd å finne formen med en 4&3-seier. De har nemlig blitt matforgiftet.

– De har spydd i hele natt. Vi gir dermed bort foursome og setter de opp i singler. Blir en tøff oppgave, men vi takler sånne utfordringer, sier Frode Scheie.

Til tross for at mesterskapet ikke har gått helt som forventet er det likevel grunn til optimisme.

– Vi har mange gode nasjoner bak oss, noe som viser at nivået bare blir bedre og bedre. Med et forestående OL i 2016 er det også merkbart at nye nasjoner har begynt å satse mer på denne fantastiske idretten. Ergo er det bare å henge i selen for å kunne konkurrere om gjevere plasseringer.