Det ble til slutt en respektabel 42. plass for Elias Bertheussen i karrierens første turnering i selskap med Asias beste spillere. Etter å ha åpnet turneringen med en 69- og to 70-runder måtte trønderen opp i 73 slag søndag.

 

Med tre bogeys og to birdies på scorekortet endte han til slutt seks under par sammenlagt. Det var 12 slag bak vinneren Chawalit Plaphol fra Thailand, og syv bak en topp 10-plassering.

 

– Ble dessverre en god gammeldags møkkarunde i dag. +1 og faller 15 plasser på lista eller noe. Kom aldri skikkelig i gang, og det eneste som var bra i dag var egentlig humøret. Alt i alt må jeg vel si meg fornøyd med debuten, selv om det aldri er morsomt å avslutte dårlig, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Neste turnering på Asia Tour-programmet slår i gang 6. mars. Da starter SAIL-SBI Open i New Dehli i India.

 


 

Runde 3

 

Elias Bertheussen er på 31. plass før siste runde i Myanmar. – Jeg følte jeg spilte ganske solid, sier han.

Trønderen fortsetter å spille stabilt i karrierens første Asia Tour-turnering, og leverte lørdag sin andre 70-runde for uken. Den tok ham til syv under par for turneringen, men to plasser lavere på leaderboardet enn der han startet dagen.

 

Med en runde igjen å spille ligger Bertheussen nå på 31. plass, åtte slag bak lederen Chawalit Plaphol, og fire bak en topp 10-plassering.

 

– Birdiebuksene var på, men hadde tydeligvis tatt på meg bogeyskjorta også. -2 med fem småfugler og tre litt unødvendige bogeys. Følte jeg spilte ganske solid og bra runde i tøffere forhold enn de to første dagene, men det ble liksom ikke det avansementet jeg hadde håpet på. Mer eller mindre på stedet hvil med en 31. plass før siste dag i morgen. I morgen er det birdies som gjelder, skrever Bertheussen på sin Facebook-profil etter runden.

 


 

Runde 2

 

Elias Bertheussen leverte en 69 runde i Myanmar i dag og klatret dermed oppover på leaderboardet.

 

Det er en fornøyd trønder som twitrer etter andre runde på Zayakabar Myanmar Open på Royal Mingalardon Golf and Country Club i Myanmar:

 

Bra dag på banen, noterte ned en 69’er på kortet for -5 totalt. Satser på ei rød helg! #birdietime #asiantour

 

Kun en bogey på hull ni skjemmet scorekortet til Elias, som i dag hadde tre putter færre enn i går. 

 

Kiradech Aphirbarnrat fra Thailand holder ledelsen på -13, men runden er ikke ferdigspilt, så endringer kan skje.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer når runeden er ferdig.

 

 

Runde 1: – 2 i Asia-debut

Elias Bertheussen har spilt to under på sin Asian Tour-debut i Myanmar. Med dette ligger han seks slag bak ledelsen.

 

Hele 90 spillere har spilt under par denne første runden av Zayakabar Myanmar open på Royal Mingalardon Golf and Country Club i Myanmar.

 

Med fem birdies, en bogey og en dobbel er trønderen passe fornøyd. 

– Var vel en okei start, men ikke så mye mer heller… -2 og har vel verken vunnet eller tapt turneringen etter dag , skriver Elias på Twitter etter runden.

 

I toppen er det tre thaier og en finne. Chapchai Nirat  og Kiradech Aphirbarnrat leder med -8, tett fulgt av landsmann Prom Meesawat og finske Joonas Granberg.

 

Imorgen er Elias tidlig på’n, og han sparer ikke på utropstegnene på twitter: 0645 start i morgen!!!