Takket være seks birdies samt en bogey på avslutningsrunden klatret Grønnmo-golferen seks plasser på sisterunden.

 

Engell delte til slutt 7. plassen sammen med fem andre spillere med en totalscore på åtte under par. Det er hans beste plassering denne sesongen, og kommer bare en uke etter at han misset cuten på Challenge Tour.

 

Engell var sammen med Thomas Guste-Pedersen de eneste norske spillerne som klarte cuten. Guste-Pedersen klatret ogsåm ed en avsluttende runde på en under par, og delte 42. plassen.

 

Den danske forhåndsfavoritten Morten Ørum Madsen klinte til med en vanvittig avslutningsrunde på to under par, og vant turneringen med fire slag på svenskene Alexander Jacobsson og Jesper Kennegård.

 

 

Runde 2

 

Anders Engell falt utenfor topp-10 etter en skuffende andrerunde i DAT Masters på fredag.

 

Grønmo-golferen hadde delt fjerdeplass og fem under par sammenlagt som utgangspunkt for dagens andrerunde, hvor han til slutt måtte ta til takke med en runde på to over par.

 

Etter syv birdies torsdag ble det bare to fugler fredag, og med to bogeys samt en dobbelbogey falt han ned til en delt 13. plass og -3 sammenlagt. Når en runde gjenstår er seieren dermed utenfor rekkevidde.

 

Iren Mike Kelly drar i fra, og har skaffet seg en ledelse på fire slag. Engell har ett slag opp til de syv spillerne som deler 6. plassen.

 

Engell var sammen med Thomas Guste-Pedersen de eneste av feltets ni nordmenn som klarte cuten. Guste-Pedersen startet dagen utenfor cuten, men bedret spillet med fire slag fra åpningsrunden, og ligger nå på par sammenlagt. Det gir en delt 43. plass, sist av spillerne som klarte cuten.

 


 

Runde 1

 

Anders Engell kjemper i toppen etter første runde av ECCO Tour-turneringen DAT Masters.

 

Turneringen spilles på Brundtland Golf Center i Danmark, hvor Engell er en av ni norske spillere som stilte til start. Og sammen med Peter Kaensche er de de eneste norske spillerne innenfor den foreløpige cutgrensen.

 

En ukes tid etter å ha misset cuten på Challenge Tour vartet Engell opp med syv birdies, samt to bogeys og resten par. Med 68 slag på Grønmo-golferen er det dermed delt 4. plass så langt, tre slag bak den irske lederen Mike Kelly.

 

Les ukens blogg fra Anders: Konkurranse-kribling

 

Peter Kaensche er nest beste nordmann på delt 33. plass. Han åpnet med to birdies, en bogey og resten par.

 

Cuten settes på de 60 beste spillerne og like. Etter første runde ligger denne grensen på par. Utenfor grensen er Dennis den Roover (+2), Thomas Guste-Pedersen (+2), Knud Andreas Krokeide (amatør – +4), Andreas Tendenes (+8), Henrik Sand (+10), Jimmy Heimer (+13) og Stein Roald Allsted (amatør + 18).

 

Turneringen spilles over tre runder og avsluttes lørdag.