Uten innspillsrunde, stilte Marita Engzelius mandag opp i LPGA-tourens mandagskval til denne ukens Kia Classic i California. Dessverre skulle det ikke gå veien for Oslo-jenta, som må smøre seg med tålmodighet i påvente av sin første LPGA Tour-start.

 

– 76 i dag og litt skuffet. Jeg slo noen veldig bra slag, men uten innspillsrunde gjorde jeg noen feil som kostet meg for mye, skriver hun på sin Facebook-profil.

 

I en pressemelding senere på dagen forteller Marita:

– Det tok meg litt for lang tid å venne meg til de myke og litt ruglete greenene. Jeg tar med meg mye positivt og gleder meg til å spille Symetra tour til helgen. Mandagskval er tøft, men jeg er ikke i tvil om at jeg skal klare det snart!

 

Lpga.com har ikke lagt ut resultater fra mandagskvalifiseringen. Kort tid etter å ha signert scorekortet hastet hun avgårde for å rekke flyet til Florida, og Symetra Tour-debuten om tre dager.

 

– Etter runden booket jeg et fly som forlot San Diego bare en halvannen time senere, og det var 40 minutter til flyplassen, så stressnivået har vært høyt. Dette var min eneste mulighet til å reise i dag, slik at jeg kunne rekke en treningsrunde i Florida. Jeg lander uten hotell og leiebil, men jeg finner en måte å få dette til å funke på, og å spille bra denne uken, skriver hun videre på sin Facebook-profil.

 

Til morgenen i dag var hun forøvrig fremme, med både hotellrom og leiebil i boks.

 

Også Joakim Mikkelsen spilte pre-kval mandag, men heller ikke for ham gikk det veien. Drammenseren fikk sin Web.com Tour-debut i Chile for et par uker siden, men misset cuten. Mandag var det prekval for å kvalifisere seg til torsdagens Chitimacha Louisiana Open, med hele 280 spillere som kjempet om de 14 ledige plassene. 

 

Mikkelsen trengte en runde på fire under par for å kvalifisere, men med en over par på scorekortet var han langt bak. 

 

Les Joakims blogg i forkant av turneringen her: Mandagkval

 

Resultater pre-kval Chitimacha Louisiana Open