Oslo-golferen skal spille pre-kvalet til Q-School i Colombia. Turneringen spilles over fire runder fra torsdag til søndag, med et kompakt startfelt bestående av bare 23 spillere.

I tillegg til å være historiens første Ladies European Tour-arrangerte turnering i Sør-Amerika, blir det også første gang Marita Engzelius spiller europatour-kvalifisering.

Dette er første gang siden hun ble proff i slutten av 2012 at LET-kvalifiseringen ikke kolliderer med den amerikanske LPGA-kvalifiseringen.

Engzelius planlegger å få med seg begge deler.

Jeg kommer til å legge opp året slik at jeg får mer oppfølging av støtteapparatet

Marita Engzelius

– Planen er å spille alle kvalifiseringene og forhåpentligvis sitte på julaften med masse alternativer å velge mellom. Når jeg ser hvilke muligheter jeg har for 2016, ønsker jeg å ta en grundig evaluering med støtteapparatet mitt på hva som er det beste alternativet for meg. Det er vanskelig å ha en plan før jeg ser hva jeg har å velge mellom, sier Engzelius til Norsk Golf.

– Det eneste jeg vet sikkert er at uansett hva jeg velger neste år, kommer strukturen på året til å endres. Jeg kommer til å legge opp året slik at jeg får mer oppfølging av støtteapparatet. I år har jeg opplevd hvor viktig den oppfølgingen fra støtteapparatet er, og kommer derfor til å prioritere å ha det som en større del av min hverdag neste år. Akkurat hvordan dette kommer til å løses er uvisst, men løses skal det, forklarer Team Norway-spilleren, som langt på vei antyder at hun planlegger å tilbringe mer tid hjemme i Europa.

– Nå er planen å fokusere på å spille så godt jeg kan, så skal jeg ta stilling til dette ved juletider.

Finalen av Ladies European Tour Q-School spilles i Marokko fra 18.- til 22. desember, hvor Rachel Raastad foreløpig er eneste norske spiller med. Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Caroline Martens er allerede sikret arbeidsrettigheter på europatouren neste sesong.

LPGA Tours Q-School-finale spilles fra 30. november til 6. desember. På LPGA Tour er Suzann Pettersen foreløpig eneste norske spiller som er sikret full kategori i 2016.