For andre dag på rad ble det avbrudd i spillet i Sør-Afrika. Tordenvær og storm gjorde at hverken Espen Kofstad eller Knut Børsheim fikk fullført sine andrerunder. Spillet ble gjenopptatt lørdag 05.45. 

 

Leaderboard

 

SMS-tidslinje

 

09:08

Knut avslutter turneringen med fairwaytreff, greentreff og 2putt fra 6-7m for par. +2 i dag og +4 totalt. Over og ut!

09:00

Nytt fairwaytreff, men treffer innspillet litt tykt og ender opp kort, men setter igjen en herlig pitch. Birdie.

08:50

Slår utslaget på par 3 hullet rett over pinnen, men den er 10-12m for lang. Pitch til 1m, men misser putten. Lufta er ute av ballongen nå! Neste mulighet for Knut blir forhåpentligvis India i midten av februar.

08:42

Nytt fairwaytreff og andreslaget inn på par 5-hullet havner under noen trær venstre om green. Slår derfra over green, men pitchen tilbake igjen treffer pinnen og går rett i koppen. Birdie.

08:27

Klarer ikke å ta seg helt sammen nå. Treffer dagens første fairway, men duffer innspillet kort av green, og klarer ikke å gjøre up and down for par! +3 for dagen!

08:06

Ny bogey og denne turneringen er dessverre over! Misser green på par 3 hullet i bunker til venstre. Slår et bra bunkerslag til 1,5m, men klarer ikke å sette putten!

08:01

Knut fikk noe til å skje, men dessverre med negativt fortegn! Misser fairway til høyre, og slår derfra et slag som enten treffer noe, eller han treffer utrolig dårlig, for ballen fyker rett høyre. Wedgen inn blir for kort og må nøye seg med toputt for bogey. Nå er det bare birdies som holder!

07:48

Misser fairway med noen få meter til venstre denne gangen, og vi er mange som må lete i nesten 4 minutter før ballen blir funnet plugget dypt i roughen. Det blir selvfølgelig fri dropp, og han treffer igjen green, men 10m fra hullet. To putt par igjen. Noe bør skje nå hvis han ska komme videre!

07:45

Knut sliter litt med å treffe fairway i dag, men kun med få meter, men det gjør at innspillene blir litt vanskeligere. To putter for par fra 10m på hull 10.

07:40

Kofstad ligger i skrivende stund på 79. plass, -2 totalt og ett slag bak cutgrensen. Knut Børsheim er +2 på 149. plass, og må gå back nine på fem under par.

07:11

God morgen. Her i Joburg er gutta i gang for fullt. Espen satte akkurat birdieputten på siste for kort i linjen og misser dessverre trolig cuten med ett slag! Han har spilt en bogeyfri runde på -6. Knut har ikke vært like god i morges, men gjorde heldigvis birdie på hull 9 for å komme tilbake til på par for runden.

 

Fra fredag

12:39

Vinden har nå tatt seg opp og skyene på himmelen begynner å samle seg, og vi kan høre bulder på avstand. Nytt fairwaytreff på hull 4, men denne gangen treffer han innspillet litt tynt og kommer ikke helt opp på øverste platå, og ballen ruller tilbake 8 meter. Toputter mesterlig 15 meter opp bakken. Hornet gikk, så nå er det avbrutt inntil videre.

12:24

Knut smeller ut en ny herlig drive på hull 3, men innspillet som er rett på pinnen blir 12m for langt, og den klarer ikke Knut å omgjøre i en up and down. Så det blir en høyst unødvendig bogey dessverre! Espen Kofstad har gjort ytterlige to birdies og er fire under etter 12.

12:11

Forsetter med ny bra drive og Knut gjør akkurat som Espen. Setter opp rescuen på green og toputter lett for ny birdie, og even par for turneringen. Herlig start!

11:46

Vi følger resten av Kofstads runde gjennom livescore.

11:45

Da er Espen ferdig med 9 på -2 for runden, og Knut er ferdig med første hullet. Han har en offensiv attitude i dag, og leverer allerede på hull 1. Drive akkurat utenfor fairway venstre og en wedge 4m rett bak hullet og endelig en 1 putt og birdie! -1 på runden, +1 totalt.

11:26

Lange par 3 hull 8 slår Espen et herlig langt jern rett på pinnen, men putten fra 6m går ikke i selv om det er nære!

11:24

Fairwaytreff, greentreff til 5m, men det vil ikke denne gangen. Ny lett par.

10:51 Cuten ser i skrivende stund til å gå på rundt tre under par.

10:50

Birdie! Kutter dog-legen fra tee og har bare et slag på 70m. Landet det litt i det lengste laget, men heldigvis med masse spinn, så den kom 10m tilbake og denne gangen satte endelig putten fra 3,5 meter! -2 på runden, +2 totalt. 

10:36

Slår wedgen på korte hull 5 20 meter over pinnen og green. Har derfra et utrolig følsomt slag tilbake, og med vann bak, men Espen lobber elegant ballen akkurat inn på green og ballen stopper innenfor 1meter. 1 putt par.

10:31

Nytt fairwaytreff, og innspillet er rett på pinnen med dessverre 8m kort. Lett 2putt par.

10:15

Ny fairwaytreff med driver, og innspillet fra ca. 140 meter treffer pinnen og spretter tilbake 2,5m, men klarer heller ikke å omgjøre den til birdie! -1 på runden.

09:59

Driven ut midt i fairway, og rescuen fra 220m settes mesterlig opp 6m fra hullet. Eagleputten klarer han dessverre ikke å sette, men det blir dagens første birdie, som han trenger mange av!

09:43

Da er Espen i gang igjen, og denne runden spilles på West Course, som sies å være noe kortere og lettere. Begynner med å treffe fairway venstre hull 1. Slår en litt dårlig wedge til 10m og toputter derfra for par. 

08:37

Misser fairway venstre på hull 18, men bare akkurat. Og Espen med sin lengde prøver da å gå for green på to. Misser green litt høyre og får der et utrolig vanskelig lobbslag fra rough, Det går ikke særlig bra, og ballen flyr over green. Men heldigvis mye lettere slag derfra. Pitcher den fint inn til 1m og setter den. +4 på førsterunden, så da må det bli mye birdies neste runde som starter straks.

08:31

Misser fairway venstre med 3 wood på hull 17, og graver ut et 8erjern fint og får ny birdiesjanse fra 5m, men klarer å slå den kort. Lyser ikke selvtillit av Espen når han putter i dag heller. Ny par.

08:12

Det er en BMW i Hole in One-premie på hull 16, og når Espens ball er i luften så øyner han et lite håp! Den blir 5m lang og putten tilbake tar i hullkanten og ut! Det vil seg ikke helt enda

08:09

Misser driven stygt høyre på hull 15, og kan ikke gå direkte mot green. men med en stor hook rundt trærne får Espen i hvertfall innspillet i greenbunker 25m fra hullet.Slår et ok bunkerslag til 3m, og endelig setter han en putt! Par.

07:48

Treffer fairway på hull 14 med monsterdrive, og slår nierjernet med litt mye spinn (greenene er veldig myke etter været i går) og får derfor en 4m for birdie. Denne gangen er han nær, men det blir hullkant ut! Fortsatt +4.

07:26

Misser utslaget ut til høyre på 13, men finner en luke i trærne og slår en magisk wedge til 1,5m, men putten er ikke en gang i nærheten. Synd, for han behøver litt selvtillit på greenene i dag om han skal snu dette!

NB! Værmeldingen er den samme som i går – rolige forhold tidlig på dagen, før det er ventet storm igjen i ettermiddag. Det betyr at vi kan vente oss utsettelser også i dag.

07:13

God morgen, da er Espen godt i gang med arbeidsdagen her i Joburg. Startet dagen +4 etter 7, og er det fortsatt etter 12 med bare par, og da har han vært igjennom verdens to lengste par 4 hull etter hverandre. De er til sammen 931 meter!

 

 

Fra torsdag

Spillet er avbrutt på grunn av mørkets frembrudd. Første runde starter opp igjen kl. 05.45 imorgen.

17:43

På hull 6 får Espen en «mud ball» etter et godt utslag, og det gjør at layupen ukontrollert skrur ut av fairway. Der er det våt og tung rough, og Espen klarer ikke å slå wedgen over vannet, og må ta en dropp på 60m, og klarer ikke å få den nære nok for å redde en bogey. Dobbelbogey og +4.

17:26

Espen er i gang igjen. Nytt greentreff, men igjen langt fra hullet, men denne gangen klarer han å toputte en vanskelig 10m. Viktig. Espen er +1 etter fire hull.

16:35

Blir spill igjen om 20-30 min. Blir mørkt om ca. 1t og 20 min!

NB! Vi venter på at spillet skal slå i gang igjen, etter at det ble avblåst på grunn av tordenvær.

14:58

Ser ikke ut til at spillet vil fortsette med det første. Knut Børsheim på sin Facebook-profil:

– Nå pisser det ned her. Greit å være ferdig 🙂

12:45

Knut Børsheim avslutter med sin første birdie for dagen på det siste hullet. +2, 74 slag og i klubbhuset med delt 156. plass.

12:40

Espen misser fairway på hull 3 til høyre, men har en liten luke mot green som han mesterlig skrur både rundt og over og inn til 12m, men 3 putter igjen! Hva skjer med puttingen i dag? Nå ble det avblåst pga. torden! Snakkes.

12:24

Espen treffer green på 211m lange hull 2, og slår førsteputten følsomt forbi hullet, men misser returen! Skikkelig kalddusj! Bogey og even etter 2.

12:07

Andreslaget er rett mot green, men det er en kølle kort. Espen slår en pitch til 1m, og håper hans putting er litt hottere enn Knuts idag! Setter den og jeg får se dagens første birdie!

11:57

Da er en opplagt Espen også i gang her på Royal Johannesburgs East Course. Starter med en bombe av en drive ned midt i fairway. Når lengdemessig inn på to slag!

11:50

Par på Knut på hull 15.

11:10

Nytt fairwaytreff og greentreff på hull 14, men avstanden på 10m til hullet blir for stor og Knut får en ny lett par. Flott drive på hull 15. NB! Øyvind Rojahn drar nå over til Espen Kofstad som slår i gang 11.50. Vi oppdaterer Knuts tre siste hull gjennom livescore.

10:42

Misser fairway so vidt til høyre på hull 13, men kan fint slå seg mot green og pinnen. Slår en fin wedge til 3m. Denne må i! Nei, nok en hullkant! Dette går på humøret løs.

10:33

Fantastisk jernslag til 3m på hull 12, men det er dessverre fortsatt lokk over hullet! 2putt par.

10:16

Dette er jo helt typisk! Har slått fantastiske driver i hele dag, og når han for en gang skyld misser med noen få meter blir han hardt straffet og må kun legge seg opp på 110m. Wedgen blir igjen litt for dårlig, og to putter fra 9m og må notere bogey på 11 for +3. Nå må dette snus!

10:14

Spiller hull 10 etter store deler av boken! Ny herlig drive, og et flott innspilt til 2,5m, men dette er dagen da ingenting vil i. Nok en hullkant ut!

09:47

Knut er heit fre tee og splitter nok en fairway, og innspillet setter han opp til 3m. Dessverre vil heller ikke denne putten i! Shit, det var kjedelig for han burde ha vært minst på par etter 9 men er +2.

09:42

Splitter fairway igjen hull 7, og andreslaget med 3wood ender opp i roughen akkurat høyre om green Pitchen fra 20m blir dessverre alt for dårlig og han må nøye seg med ny par etter 2putt fra 9m.

09:11

Ny flott drive, men denne gangen ble innspillet med wedgen litt for kort og han måtte opp med en ny wedge for å chippe. Det gjør han mesterlig. Lett par.

08:57

Ny konge drive midt i fairway, men velger å legge seg opp på andreslaget på ca. 110 m, og slår nok en god wedge til 1m. Håper å komme i gang med putteren nå! Nei, misser også den dessverre! Fortsatt +2

08:38

Par 3 hullet 6, så slår han ett vakkert slag rett på pinnen, men har kanskje feilbedømt enten høydeforskjellen eller vinden, for ballen havner 20m over pinnen. Vanskelig lobb som han setter ganske bra til 2,5m, men misser dessverre igjen. NB! Hull 1 var et par-5 hull, ikke par-4. Han er dermed +2 for dagen etter 6.

08:25

Hull 4 slår han igjen ny fin drive. Misfornøyd med innspillet for han skrur venstre istedet for høyre, men misser ikke så mye at han misser green. Flott 2 putt fra 12m. Lett par.

08:12

Nytt langt hull, men Knut slår en kongedrive i Fairway, men fra ca. 180m trekker han andreslaget venstre og misser freen. Pitchen opp på green går 3m forbi, og misser dessverre den. Bogey og +1etter 3.

07:54

210m lange hull 2 ble ny utfordring! Knut misser green høyre, men slår derfra en herlig rulle-chip til 1m og setter puten. Deilig par.

07:40

Par på første hull.  Etter at utslaget til høyre gjorde at han bare kunne legge seg opp fra 100m. Derfra slår han en wedge mesterlig til 1,5m, men får en sur koppsnurr på birdieputten.

07:28

God morgen, da er Knut i gang med sin andre Europatour-turnering. Det spilles på to baner og både Knut og Espen spiller på den antatt vanskeligste banen i dag. Forholdene er foreløpig gode med ca. 22 grader og en liten bris. Utslaget havnet i roughen høyre, så han skal jobbe for et par!