Europeere innehar tre av de fire øverste plassene på verdensrankingen, og har vunnet fem av de seks siste Ryder Cup-turneringene. Likevel har suksessen uteblitt i The Masters. 
 
Mellom 1980 og 1999 vant både Severiano Ballesteros, Bernhard Langer, Sandy Lyle, Nick Faldo, Ian Woosnam, og sist Jose Maria Olazabal den grønne jakken. Siden da har ingen europeere vunnet.

 

Ekspertkommentator i CBS, Peter Kostis mener forklaringen er enkel.

 

– Den nye generasjonen av europeiske spillere, med unntak av Luke Donald, har ikke vært de beste putterne. Unntaket er når det er Ryder Cup. Ian Poulter har definitivt vist hva han får til på greenene i det miljøet, men jeg vet ikke om han er en god nok «ball-striker» til å vinne The Masters. Men igjen, han er bedre på det feltet enn noen gang, så man skal aldri si aldri, sier Kostis i et intervju med Golf Digest.

 

Han mener det var nettopp puttingen som gjorde de europeiske legendene spesielle.

 

– I gamle dager da Faldo, Ballesteros, Olazabal og Langer vant Masters, var fellesnevneren mellom dem at de var fantastiske puttere. Hovedutfordringen på Augusta er de ekstremt ondulerte greenene, så om man ikke kan putte går det ikke an å score lavt der. Jeg tror Rory McIlroy ville vunnet for to år siden om han var en bedre putter. Puttene han misset tidlig på sisterunden så ut til å ryste ham. Hadde han senket dem ville han roet seg, og da tror jeg han aldri ville sprukket på de siste ni, forklarer Kostis og fortsetter:

 

– Rory er blitt bedre til å putte enn for to år siden. Det samme har Lee Westwood. Det vil øke mulighetene deres for seier. Jeg tror Rory har best mulighet. Han har jobbet med puttingguru Dave Stockton etter skuffelsen i 2011, og blitt bedre. Han visste at puttingen hadde ødelagt for ham.

 
Har bettingselskapene tro på europeisk vinner? Her er oddsen dagen før dagen.