Av Erik Pettersen:

Knut Børsheim har kvalifisert seg videre fra det andre kvalifiseringssteget til Europatouren, som ble ferdig spilt lørdag ettermiddag.

Han gikk sin siste runde tre slag under par etter fire bidies og bare én bogey på de siste ni hullene på El Valle Golf Resort i Spania. 

Det måtte omspill til for å sikre plassen i neste kvalifiseringssteg. Her viste Fana-spilleren seg fra sin beste side og smalt til med en birdie med en gang.

– Det gikk veien det:-) 4 stk måtte i playoff om en plass til finale steget. Jeg gjorde birdie på første hullet!! Da var det ferdig 🙂 digg, skriver Børsheim på sin Facebookside.

Dermed er det gode sjanser for å se Børsheim på tv-skjermen til neste år. Ved månedsskiftet spilles det siste og avgjørende kvalifiseringssteget som avgjør hvem som får være med til neste år, og i hvilken kategori. 

Christian Aronsen klatret til en 17. plass etter en sterk 69-runde lørdag ettermiddag. Dessverre var denne plassen delt med andre spillere, hvilket betyr at Aronsen faller utenfor de 17 øverste i sammendraget og at han kun har en reserveplass til neste kvalifiseringssteg. Han er i skrivende stund 6. alternativ på listen over spillere som blir tatt med etter neste uke.

Eirik Tage Johansen falt fem plasser etter en skuffende runde ett slag over par, og endte på 49. plass på leaderboardet. Det blir dermed ikke Europatourspill for Stavanger-spilleren til neste år.

———–

Etter de to første rundene av Q-school i Spania har det bare vært Christian Aronsen som har vært inne blant topp-17 av våre norske spillere. Med en runde på en over par fredag, falt også Miklagard-golferen utenfor.

Med fire bogeys og tre birdies på scorekortet deler han 21. plassen på fire under par, åtte bak lederen Martin Sell, og bare slaget bak en delt 13. plass.

Selv om hverken Aronsen, Knut Børsheim eller Eirik Tage Johansen ligger innenfor kvalgrensen, har de alle muligheter for avansement når lørdagens fjerde og avsluttende runde slår i gang.

Tage ligger dårligst an av den norske trioen. Siddisen klatret opp til en 44. plass med sin beste runde  for uken, tre under par, men har fortsatt fem slag opp til topp-17.

For Knut Børsheim er det mest sannsynlig kniven på strupen om han skal beholde sin Europatour-kategori for neste sesong. Med runder på 72 og 71 slag, fulgte han fredag opp med en 70-runde. Dermed er han tilbake på par sammenlagt, og deler 25. plassen med seks andre spillere. Han har to slag å hente opp til topp-17, og ligger syv bak lederen Thomas Haylock fra England.

 

Leaderboard Tage

Leaderboard Børsheim

Leaderboard Aronsen

– – – – – –

 

Runde 2

Christian Aronsen var den eneste norske spilleren som ikke tapte terreng i andrerunden av Q-school.

Miklagards Christian Aronsen kunne torsdag bokføre nok en runde på 60-tallet, da han etter fire birdies og to bogeys kom inn på 69 slag. Det tok ham til fem under par sammenlagt, og fortsatt delt 9. plass på Lumine Golf & Beach Club utenfor Barcelona.

Aronsen ligger fem slag bak teten når to runder gjenstår, og to slag innenfor den viktige topp 17-plasseringen. Etter halvspilt Q-school er han eneste nordmann innenfor denne grensen.

Knut Børsheim løftet spillet sitt med ett slag på El Valle Golf Resort i Murcia, men med lettere spilleforhold tapte han likevel terreng til toppen. Torsdag leverte han tre birdies og tilsvarende mange bogeys på vei til sin 71-runde. Bergenseren henger godt med, to slag bak en delt 14. plass, og åtte bak lederen Åke Nilsson fra Sverige.

For Eirik Tage Johansen henger Europatour- og Challenge Tour-håpet for neste sesong nå i en tynn tråd. Tage røk ut i fjorårets trinn 2 av Q-school, og står nå i fare for å gjøre det samme etter torsdagens skuffende runde på fire over par. En trippelbogey på det 16. hullet skulle vise seg å bli spesielt ødeleggende, og siddisen har nå seks slag opp til topp-17.

– – – – – – 

 

Runde 1

Knut Børsheim, Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen er i gang med det andre Q-school-trinnet. Etter første runde i Spania er sistnevnte best i gang.

Det andre trinnet er nest siste stopp før finalen ved månedsskiftet, og med ekstra mye på spill. Spillerne som ryker ut her vil stå på bar bakke neste sesong, uten kategori på hverken Europa-eller Challenge Tour.

Ukens andretrinn spilles fordelt på fire turneringer i Spania, der de 17 beste og like fra hvert sted avanserer til finalen. Eirik Tage Johansen er i aksjon på Alicante, Knut Børsheim spiller i Murcia, mens Christian Aronsen er i gang ved Lumine utenfor Barcelona. Og det er Miklagard-golferen som er best i gang av den norske trioen.

Med en åpningsrunde på tre under par fikk han akkurat den starten han ønsket seg. Den gir ham en delt 9. plass så langt, fire bak lederne Jamie Abbott og Liam Bond, og to slag innenfor topp-17.

Takket være 11. plassen i Alfred Dunhill Links Championship i Skottland for noen uker siden, har Knut Børsheim klatret opp til en 163. plass på Europa-tourens pengeliste. Det bør senke skuldrene hans noe før Q-school-avslutning.

Havner han innenfor 179. plassen på pengelisten Race to Dubai, er han nemlig sikret kategori 9 på Challenge Tour neste år, som gjør at han får spilt de fleste turneringene.

Etter en regntung åpningsrunde på El Valle Golf Resort deler han 26. plassen på en over par, ett fattig slag bak topp-17 og fire bak teten. Det var han greit fornøyd med i etterkant.

– Grusomt vær på dagens runde. Har ikke spilt i så mye regn siden NM på Meland i 2009. Pluss en. Henger greit med Bare å knuse på, skriver han på sin Facebook-profil.

«Q-school-kongen» Eirik Tage Johansen henger også greit med etter første runde. Siddisen kvalifiserte seg til Europas gode selskap i både 2006, 2008, 2009- og 2010, og tar sikte på å klare det for femte gang.

I likhet med Børsheim ligger Tage ett slag utenfor topp-17 på Las Colinas. Han deler 23. plassen med 14 andre spillere på en over par, fem bak lederne. Vi minner om at det var i trinn 2 Eirik Tage Johansen røk ut i fjorårssesongen, og endte opp med en svak Challenge Tour-kategori i år.

Ukens fire turneringer spilles over 72 hull fra onsdag til lørdag.