Både PGA Tour og PGA of America har gått mot forbudet foreslått av R&A og USGA. Det ønsker ikke Europa-touren, ble det bekreftet mandag. Avgjørelsen var imidlertid ikke enstemmig.

 

I en uttalelse fra touren heter det: «European Tour har bekreftet sin støtte til R&A og USGA og deres forslag til regel 14-1b om forankring av enhver kølle når man slår et golfslag.»

 

– Europa-touren har vært fullt involvert i høringsprosessen som ble avsluttet 28. februar, og vi verdsetter våre medlemmers engasjement. Våre medlemmer støtter den unike rollen som de styringsorganene har når de skal utforme golfreglene. Nesten alle i vår turneringskomité og spillerrepresentanter støtter den foreslåtte regelen, selv om de er klar over, og har tatt hensyn til det faktum at enkelte medlemmer, spesielt våre seniormedlemmer bruker forankringsmetoden, forklarer toursjef George O’Grady, og legger til:

 

– Vi har forståelse for punktene som er lagt frem av PGA Tour og PGA of America, og vi har respekt og medfølelse for deres synspunkter som er basert på deres erfaring og beviser. De har uttrykt seg med stor bekymring. Hele saken har fått langt større fokus og oppmerksomhet i USA enn i resten av verden. Kanskje er det på grunn av antallet golfere der som bruker forankringsmetoden, men også hvordan banene er med hvor harde og raske greenene er.

 

Les også: PGA Tour motsetter seg forankring-forbudet 

 

PGA Tour-kommisjonær Tim Finchem uttalte nylig at det ikke foreligger noe data eller bevis på at man kan konkludere med at man får en konkurransemessig fordel av å forankre putteren, og at det er grunnen til at PGA Tour ikke støtter et forbud.

 

Selv om han ikke spesifikt konkluderte med at touren vil motsette seg forbudet dersom det blir vedtatt, er det nå en reell fare for at de ulike tourene vil operere med ulike regler. Senest i forrige uke uttrykte Rory McIlroy og Colin Montgomerie bekymring for at en slik situasjon kan oppstå

 

Les også: Rory: Kritikken mot langputterne overdreven