Fantastiske fakta fra 2013-sesongen

Et dypdykk inn i statistikken for 2013-sesongen. Hvilke tall skilte seg mest ut i året som var?

Publisert

Utrolig men sant: 16 statistikker fra 2013-sesongen. (Statistikk hentet fra Golf Digest)

* I en periode i mai traff Ryan Moore utrolige 40 fairways på rad. Snittet på PGA-touren for flest truffede fairways på rad er til sammenligning ni.

*  Nykommeren Jordan Spieth tjente 3 870 820 dollar i 2013 (23 millioner kroner), etter å ha startet sesongen uten kategori på PGA-touren. Det er mer enn legendene Gary Player og Arnold Palmer tjente på touren i løpet av deres karrierer til sammen.

* Det var 11 fem-putter på PGA-touren i 2013, og 193 fire-putter. 

* Sergio Garcia var i snitt et halvt slag bedre enn feltet på greenene i 2013 (Strokes gained putting). Det er mer enn ett slag bedre, enn hans «strokes gained putting»-statistikk i 2010, året han skiftet til klo-grepet.

* Phil Mickelson har aldri blitt kåret til årets spiller på PGA-touren. Det til tross for 42 seiere, fem majorer, medlem av Hall of Fame, og 700 uker i topp-10 på verdensrankingen.

* Tiger Woods vant 38 prosent av de totalte prispengene i turneringene han stilte opp i i 2013.

* Jim Furyk ble den første spilleren som gikk på 59 slag med en bogey. De fem spillerne som har gått 59 før ham, avsluttet alle sine runder uten bogeys.

* Tommy «Two Gloves» Gainey slo 40 baller i vannet i løpet av de 80 PGA Tour-rundene han spilte i 2013 (ikke medregnet majorer).

* Fem spillere – Gary Woodland, Sergio Garcia, Fredrik Jacobson, Luke Donald og Jin Park – sank alle puttene de hadde fra tre fot og inn (0,9 meter), totalt 2 837 putter.

* Bare fire spillere – Phil Mickelson, Tiger Woods, Stephen Ames og Richard Lee – spilte par 3-hullene sammenlagt under par i 2013. Det er det tredje laveste antallet av spillere som har endt under par på par 3-hull siden 2000.

* Tiger Woods misset 11 putter mellom tre og fire fot (0,9 til 1,2 meter). Det er på 158. plass ut av 180 spillere.

* Billy Horschel traff 20 greener på rad under U.S. Open, inkludert alle 18 på tredjerunden. Det til tross for at Merion var en av årets vanskeligste baner. Horschel ble den første med 18 greentreff i U.S. Open på over 20 år.

* Ingen av vinnerne på touren ledet feltet i statistikken «fairwaytreff» uken de vant. 

* Matt Kuchar var den eneste spilleren på PGA-touren som tjente minst et sekssifret dollarbeløp på åtte ulike geografiske steder i 2013.

* Steve Stricker ranket topp-3 på PGA touren i følgende kategorier:

Fairwaytreff

Greentreff

Strokes gained putting

Hull per eagle

Snittscore

All-around ranking

Playoff-poeng i FedEx Cup

Par breakers

Greentreff fra fairwaybunkere

Birdie eller bedre på par 5-hull

Snittscore før cut

Snittscore tredje runde

Snittscore på par 4-hull

Putting fra 10 til 15 fot

Putting fra 5 til 15 fot

Scrambling (redde par) fra roughen

Snittscore på back nine

Hvor ofte i roughen

Effektivitet på slaglengde i forhold til svinghastighet

(!)

* Chris Stroud og Brendon de Jonge hadde begge utslag med hengetid i luften klokket til bare 0,8 sekunder. Med andre ord: Reale «topper». Jason Day er forøvrig spilleren på touren som har lengst «hang time» på sine driver med 6,7 sekunder.

(Kilde: Golf Digest)

Powered by Labrador CMS