Suzann Pettersen fikk en pangstart på turneringen, og tok ledelsen på The TwinEagles Golf Club i Florida sammen med to sør-koreanere torsdag. Fredagens spill var ikke like spektakulært fra Oslo-jenta, men hun kom seg likevel under par med sin 71-runde, etter tre bogeys og fire birdies.
 
Det kunne vært verre. Tutta traff under halvparten av fairwayene, men klarte likevel å treffe like mange greener som knallrunden torsdag.
 
Pettersen ligger dermed på delt 3. plass, og har tre slag opp til lederen, japanske Ai Miyazato, som nøyde seg med 25 putter på turneringens andre runde og klinte til med turneringens beste rundescore, 64 slag. 
 
Den norske golfdronningen har virkelig imponert den siste tiden. På sine siste tre turneringer har Tutta to seire og en 12, noe som gjør henne til en av de største favorittene denne uken, selv i dette feltet, som er en av sesongens sterkeste på LPGA-touren. 
 
————-

Runde 1

Tutta deler ledelen på seks under par, 66 slag, sammen med sør-koreanerne So Yeon Ryu og Sun Young Yoo.

Oslo-jenta har på sine tre siste turneringer levert to seiere og en 12. plass, og fikk en perfekt start på ukens turnering på The TwinEagles Golf Club i Florida med seks birdies og ikke en eneste bogey på scorekortet, i kamp mot et av årets sterkeste felt på LPGA-touren.

Tutta, som var utstyrt med Nikes nye røde Covert-driver for anledningen, leder sammen med de to sør-koreanerne med ett slag på en annen sør-koreaner, Na Yeon Choi, samt Cristie kerr, Lindsey Wright og Karine Icher.

– Jeg forsøkte bare å holde meg til spilleplanen  på de første ni. Jeg følte ikke at jeg fikk noe gratis der ute, og måtte jobbe virkelig hardt for å holde scoren sammen de første 12. Så gjorde jeg noen birdies på veien inn. Jeg lippet ut birdieputten på det 17, og da var det deilig å avslutte med birdie på det siste, sa Tutta til lpga.com etter runden.

Til tross for hele 12 av 14 fairwaytreff, traff Tutta «kun» 13 av 18 greener. Putteren hennes har imidlertid vært en nøkkel for hennes solide form de siste ukene, og torsdag ble oppskriften bare 25 putter.

Oktober og november har forvandlet en laber sesong til nok et vellyket år for Tutta. Fortsatt føler hun at hun har mye å gå på.

– Jeg føler at jeg fortsatt har min beste golf foran meg. Jeg tenker ikke så mye på om det blir i 2012 eller 2013. Mitt store mål nå er å forberede meg godt og være klar for 2013. Forhåpentligvis fortsetter jeg der jeg slapp fra i år, og nå håper jeg at jeg kan levere tre gode runder til og vinne denne turneringen, fortsetter Tutta overfor lpga.com.

– En vekt er av skuldrene mine etter å ha vunnet to ganger i Asia. Det føles ikke som jeg må ut og bevise noe. Det gjør spillet mye enklere, og man kan gå ut der og forsøke å slå ulike slag og spille instinktivt.

På spørsmål om hva som har løsnet for henne den siste måneden svarer hun:

– Hardt arbeid lønner seg. Noen ganger jobber du hardt og legger ned timene som kreves og det betaler seg med en gang, mens andre ganger tar det litt lenger tid. Det viktigste er å stole på det du driver med, tro på det du driver med, og aldri tvile på det selv når ikke resultatene kommer umiddelbart. Etterhvert begynner det å fungere.