Memorial Day ble av det dramatiske slaget for Marita Engzelius som skulle ta seg fra Bahamas til USAs nord-øst-kyst.

 

Mandag ble det spilt kvalifisering til ShopRite LPGA Classic i Galloway i New Jersey, og Maritas forberedelser var langt fra optimale. Det skulle bokstavelig ble en humpete biltur. På Facebook-profilen sin forteller hun: 

 

– Stod opp 05.20 søndag, spilte golf, og derfra videre til flyplassen mot Charlotte i North Carolina klokken syv på kvelden. Derfra var det en kjøretur på ti timer gjennom natten med kjøring frem til klokka ett før jeg måtte sove i to timer. Så var det tilbake på veien igjen før bilen begynte å hoppe av seg selv. Tilbrakte to timer på bensinstasjonen med påfyll av olje og automatgirvæske, samtidig som jeg var på telefonen med forsikringsselskapet som ikke kunne hjelpe, skriver Marita og fortsetter:

 

– Jeg bestemte meg for å sette meg inn i den hoppende bilen og kjøre den til to bilforhandlere, før jeg innså at alt var stengt på Memorial Day. Fortsatte å kjøre bilen helt til den plutselig stoppet på motorveien. Måtte betale en formue for å få bilen tauet til gofbanen de siste 2,5 timene, hvor jeg så måtte finne en caddie, og komme meg på tee i tide på en fantastisk og uventet linksbane i New Jersey.

 

Da hun endelig kom i gang med golfen ble det en runde på 76 slag, fem over par. Det holdt ikke til en plass i fredagens LPGA-turnering, men etter å ha slitt litt med spillet den siste tiden, først og fremst fra tee, var Marita i positivt humør etter mandagskvalet. 

 

– Ble 76 etter noen små feil, men faktisk føltes spillet bedre enn på lang tid. Jeg er glad for at jeg fikk spille, og gleder meg til å sove nå etter to timer søvn siden lørdag kveld. Zzzz…., avslutter Marita.

 

Turneringsinfo ShopRite LPGA Classic