Graeme McDowell klarte å holde nervene i sjakk, og vant sin andre tittel på PGA-touren etter å ha slått tidligere U.S Open vinner Webb Simpson i omspill under RBC Heritage på Harbour Town Golf Links i South Carolina.

 

Nord-iren klarte seg med en to-putt for par på det første omspillshullet. Simpson hadde en 10-metersputt for birdie, men «lippet» hullkanten og endte dermed opp med en svært ubehagelig par-putt på rundt 2 meter. Den bommet han og sank ned på knærne, tydelig skuffet over seg selv. McDowell kunne slippe jubelen løs.

 

– Jeg spilte bra. Putteren var kald denne uken, før jeg fikk fart på sakene i dag, sier McDowell, som forteller at han hadde snakket med PGA-veteranen Jim Furyk før turneringen startet.

 

– Han sa at du aldri er helt ute av denne turneringen. Du må bare holde deg noenlunde i posisjon, så det var det jeg gjorde, sier den nybakte tittelholderen, som startet dagen fire slag bak ledelsen.

 

Seieren er hans første ordinære seier på PGA-touren, selv om han tidligere har vunnet en major på amerikansk jord, US. Open på Pebble Beach i 2010. Samme år vant han også Valderrama Masters på Europatouren, den siste av sine totalt 7 seiere på denne siden av dammen.

 

For seieren får McDowell over én million dollar i premiepenger. Han kommer også til å gjøre et byks opp fra 18. plassen på verdensrankingen.