Fem kongerom for golfens riddere

Her er fem utvalgte reisemål med overnattinger for golfens edle riddere. Finn Langeland lister opp.

Publisert
 
1. CLONTARF CASTLE, DUBLIN
Dublin er som skapt for en golfweekend. Veien er kort fra flyplassen til sentrum, golfbanene er like nær – og etter hvert har «The dirty old town» også fått flere hotell å tilby. En kort kjøretur fra The Royal Dublin Golf Club og ikke langt fra pubene i Temple Bar, finner du Clontarf Castle. Slottet ble opprinnelig reist i 1172 for å beskytte bykjernen mot angrep utenfra. I flere perioder har det vært forlatt og forfallent, men i 1998 gjenåpnet Clontarf som et førsteklasses firestjerners hotell. I 2006 ble det investert ytterligere 85 millioner kroner i en totalrenovering. Her møtes fortiden og framtiden.
www.clontarfcastle.ie
 
2. HOTEL GÄSSLINGEN, FALSTERBRO
På Skanör-halvøya helt syd i Sverige kommer våren raskt, trolig også i år. Falsterbo er Sveriges mest ærverdige golfklubb og én av Nordens aller beste baner. Ljunghusen og Flommen er yngre, men svært spillbare. Et veldig bra overnattingssted i nærheten, er Hotell Gässlingen. Vi snakker svømmebasseng, frokost inkludert, hyggelig restaurant og smakfulle rom.
www.hotel-gasslingen.com
 
3. MARINE HOTEL, TROON
Vestkysten av Skottland ble vesentlig mer tilgjengelig da Ryanair begynte å fly dit fra Torp. Her ligger Royal Troon, Turnberry, Prestwick, Western Gailes og en lang rekke andre billigere og gode baner. Barcelo Troon Marine Hotel ligger rett på selveste Royal Troon. Hotellet er dyrere enn de utallige B&B-tilbudene, men for en sanselig og staselig golfreise gir det god valuta for pengene.
www.barcelo-hotels.co.uk
 
4. HOTEL OMAHA BEACH, NORMANDIE
Ingen steder er andre verdenskrigs grusomheter så tett på som i Normandie og særlig på Omaha Beach. Her ligger æreskirkegårdene tett. Omaha Beach Golf Club har to ganger 18 hull, med fantastiske panoramablikk over Atlanterhavet og klippekysten. Hullene er oppkalt etter store allierte generaler og gir derfor historien ekstra innhold. Hvorfor ikke bo på banen? Prøv Mercure Hotel Omaha Beach!
www.omaha-beach-hotel.com
 
5. DIVERSE HOTELL, SANTANDER
I disse dager, med Seve Ballesteros i langsom bedring etter kompliserte operasjoner for en stygg hjernesvulst, kunne det kanskje passe å hedre Europas beste golfer med en reise til hans hjemsted? Her er det Seves gamle hjemmebane som gjelder. Real Golf de Pedrena er en klassiker. Hoteller er ingen mangelvare i den populære badebyen Santander. Med fly til Madrid og leiebil derfra, er du i Santander 3 timer. www.realgolfdepedrena.com
Powered by Labrador CMS