Selv om det ble en skuffende runde på fem over par for Jarand lørdag, var spillet hans mer enn nok til å få Kurt til å måpe av beundring:

– Det er ikke hver dag man får muligheten til å se noe slik. Jeg blir så jævlig fascinert over de slagene gutta her slår. De har noen slag som bare er helt syke å se på, sa Kurt, som fortsatt var stum av beundring etter slaget han bevitnet en halvtime tidligere på det 16. par 5-hullet, da Jarand slo en fairwaywood fra nesten 250 meter over vannet og rett på flagget.

– Jeg er heldigvis ikke blant dem som får lyst til å legge ut køllene på Finn når jeg ser slag som jeg aldri kan drømme om å klare selv. Jeg blir bare inspirert. Jeg er her bare for å observere, lære og ha det gøy.

(Les også: NM dag 3: Halvorsen og Sliper nærmer seg sine første kongepokaler: – Det blir press i morgen)

Og gøy fikk han det i hvert fall på hull 18 da kompisgjengen på hotellbalkongen 30 meter unna satte på gjennombruddslåta hans «She’s so high» dundrende ut av høyttalerne, til stor latter fra publikummet som hadde samlet seg rundt green.

– Fy f*en jeg blir så flau! lo Kurt og vinket brydd opp til kameratene.

(Artikkelen fortsetter under)

Da Jarand havnet i bekken på hull 18, forsøkte Kurt å overbevise ham om å ta av seg buksene og prøve seg på et heroisk slag. – Hadde jeg ligget nærmere teten, skulle jeg prøvd, kontret Jarand. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Kurt ble totalt hekta på golf for seks år siden, og i 2016 var han med i en reportasjeserie i Norsk Golf der han konkurrerte med en annen kjent bergenser, Stian Blipp, om å bli best i løpet av en sesong.

Kurt tok oppgaven langt mer seriøst enn motparten og vant duellen overlegent. Siden da har han fortsatt å spille mye golf, og i dag er han medlem på både Fana og Miklagard, hvor han har spilt seg ned til respektable ni i handicap.

(Artikkelen fortsetter under)

Kurt Nilsen konkurrerte mot Stian Blipp i en artikkelserie i Norsk Golf i 2016. (Faksimile Norsk Golf #1 2016)

– Vi kjenner hverandre godt fra hjemme på Fana. Jeg tror faktisk jeg aldri har vært der uten å se Kurt der. Han spiller banen mye mer enn jeg gjør, smiler Jarand til Norsk Golf.

For Jarand har NM vært en heller forglemmelig affære så langt. Han har vært helt ute av seierskampen og sier han egentlig følte seg mentalt ferdig med turneringen allerede på fredag.

Nå forsøker han bare å nyte resten av turneringen på en bra bane og med gode kompiser rundt seg.

– I dag var planen bare å ha det hyggelig, og det ble jo veldig hyggelig på back-nine da Kurt omsider møtte opp!

Etter en sen kveld i hotellbaren på nye Lily Country Club tok det nemlig et par timer ekstra å bli «fit for fight» for Kurt. På det tidspunktet var Jarand én under par for dagen, men etter at han fikk selskap på back-nine, gikk han fem over.

– Men det var defintivt ikke caddien sin feil! Jeg har bare meg selv å skylde på, smiler Jarand.