Etter å ha startet Maridoe Collegiate Inviational i Texas litt tregt med en 73-runde slo Bård Bjørnevik Skogen kraftig tilbake med to 68-runder på rad tirsdag og onsdag.

Det løftet ham opp til syv under par og delt førsteplass med Arizona States Cameron Sisk. Vanligvis ville det betydd delt seier i college, men i Maridoe Invitational ble det i stedet spilt omspill. Der røk Skogen med bogey på det første omspillshullet – og en ekstremt bitter en sådan.

Etter å ha dumpet innspillet i greenbunkeren klarte han ikke å komme seg ut av sanden på det første forsøket. Da han stilte seg opp på ny for sitt andre forsøk, slo han ballen rett på pinnen, men ballen hadde litt for høy hastighet og ble liggende på hullkanten:

Selv om det ikke ble det utfallet 20-åringen ønsket, var andreplassen hans beste resultat i hans ett år lange collegekarriere. Dette var også hans andre topp-10-plassering på rad etter at han endte på 10.-plass i Carmel Cup for et par uker siden – for øvrig hans første topp-10-plassering som collegespiller.

Bård Skogen, som ble historisk i 2019 som den første spilleren noensinne med fire seiere på rad på Srixon Tour, var Norges beste juniorspiller i flere år på rad før han reiste over til USA i fjor høst.

Der hadde han en stabil debutsesong for Texas Tech i fjor, men uten noen topplasseringer. Da Norsk Golf pratet med ham etter sølvmedaljen i NM på Miklagard i fjor sommer, fortalte haugalendingen at det hadde tatt litt tid å akklimatisere seg til den nye tilværelsen i USA, men var optimist før den nye sesongen.

Sesongstarten tyder på at det har han hatt all grunn til.

Det var et knallsterkt startfelt i ukens collegeturnering i Texas, der hele fem av de ti beste amatørspillerne i verden deltok. Skogen er for tiden nest høyest rangert av de norske spillerne på 122.-plass, bak Stavanger GKs Mats Ege på 85.-plass, men kommer til å hoppe opp cirka 40 plasser når rankinglistene blir oppdatert om noen dager.

Ege har på sin side startet sesongen med en sterk andreplass for sin nye skole East Tennessee State, og fortsetter dermed det imponerende spillet han har hatt hjemme i Norge hvor han kommer til å ende med en overlegen sammenlagtseier i Norgescup.

Resultater