Tekst: Team Norway Junior Tour Facebook

 

Årets femte turnering på Team Norway Junior Tour (TNJT) på Byneset GK ble en ubetinget suksess. Hele arrangementet med en fremragende bane stod til terningkast seks. Og faktisk opplevde man at de to klassevinnerne tok hver sin seier på junior tour for aller første gang.

 

I jenteklassen var det 16 år gamle Renate Hjelle Grimstad fra Bergen GK som gikk til topps etter seier 4/3 i finalen over 14 år Karoline Lund i Losby GK. Karoline som for øvrig vant den forrige turneringen på Team Norway Junior Tour på Hauger GK. Turneringen på Byneset GK var årets eneste match-turnering på TNJT.

 

– Dette har vært en innholdsrik helg. Spillemessig har det godt litt opp og ned, og det er slitsomt å spille 36 hull kvalifisering på fredag, to runder matchplay lørdag med finalerunde på søndag. Når vi spiller match må man være mentalt tilstede hele tiden. Faktisk elsker jeg å spille match og det er en turneringsform som vi burde spilt mye mer i Norge, forteller Renate Hjelle Grimstad med et stort smil. Bergen-jentas beste plassering på junior tour var en tredje plass fra fjorårets finale på Titleist Tour. I år har hun også spilt på juniorlandslaget: EM Girls (7.plass) og European Young Masters.

I kampen om tredje plass vant Julie Schøyen Reinertsen fra Drøbak GK 1/0 over Kristin Simonsen fra Meland GK.

 

I gutteklassen var det Henrik Midtvåge Ellingsen fra Moss & Rygge GK som gikk helt til topps etter seier 4/3 over Sigurd Aune fra Trondheim GK i finalen. 17-åringen, som bor i Sarpsborg, vant sin første turnering på junior tour. Fra før hadde han en sjette plass som best.

 

– Veldig bra og jeg er storfornøyd. Utrolig gøy å vinne en slik turnering for første gang. En matchplay-turnering i ny og ne er bare morsomt, og det skal innrømmes at det er litt spennende å spille kvalifisering. Det er jo en plass blant de åtte beste som betyr noe etter 36 spilte hull. Banen var også kjempebra, og jeg likte meg godt på Byneset GK, forteller en storfornøyd Henrik Midtvåge Ellingen. Til daglig går han i 2. klasse på Wang Toppidrett i Fredrikstad.

 

I bronsefinalen vant Viktor Hovland fra Drøbak GK 3/2 over Tim Gamborg fra Oslo GK.Maiken Bing Paulsen (Drammen GK) og Simen Falck Larsen (Atlungstad GK) sikret seg førsteseedene til helgens match-sluttspill i årets femte Team Norway Junior Tour-turnering.

 


 

Tekst Christian Døvle:

 

Åtte gutter og åtte jenter skal nå kjempe om seier på Byneset Golfklubb, etter at fredagens to innledende slagspillsrunde er ferdigspilt.

 

Best i gutteklassen er overraskelsen Simen Falck Larsen, som med to 71-runder endte to under par, ett slag foran Trondheim GKs Sigurd Aune.

 

Videre til A-puljen er også Viktor Hovland, Vetle Marøy, Tim Gamborg, Lars Mjeldheim Sandvoll, Henrik Ditlev-Simonsen Skotseth og Hendrik Midtvåge Ellingsen.

 

Asker GKs Knud Andreas Krokeide vant forrige Team Norway Junior Tour-turnering på Hauger, men havnet nede på 30. plass fredag og må ta til takke med en plass i D-puljen i helgen.

 

I jenteklassen var det også en overraskelse på toppen avleaderboardet. Drammensjenta Maiken Bing Paulsen sikret seg førsteseed med 72 og 75 slag, tre over par og to slag foran Kristin Simonsen (Meland GK).

 

Renate Hjelle Grimstad, Karoline Lund, Henriette Eidsæther Syr, Dorthea Forbrigd, Synne Lauritzen og Julie Schøyen Reinertsen er også klare for kvartfinale og skal kjempe om seier i helgen.

 

Matchspillet vil ikke oppdateres i Golfbox. Team Norway Junior Tour vil imidlertid oppdatere utviklingen underveis på sin Facebook-profil.

 

Oppsett for lørdagens matcher (PDF)