Torsdag slår WGC Bridgestone Invitational i Akron, Ohio i gang, og allerede uka etter går startskuddet for årets fjerde og siste major, The PGA Championship på Atlanta Athletic Club. Det betyr at europas største stjerner kommer til å spille to turneringer på rad i USA.

 

Størst forventninger er det nok knyttet til Rory McIlroy som returnerer til USA for første gang siden han var US Open med åtte slag for syv uker siden, og Open-mester Darren Clarke som vant i Ohio i 2003.

 

Den seieren gjorde Clarke til den andre spilleren, etter Tiger Woods, til å vinne mer enn en World Golf Championship-tittel.

 

– Jeg har ikke vært i Akron på noen år, så det blir fint å komme tilbake. Jeg har spilt bra der før, jeg liker banen. Jeg kan ikke sette fingeren på hvorfor, men jeg liker den, sier Clarke.

 

Clarke ble forrige måned den eldste Open-mesteren siden 1967. Forrige uke var det knyttet store forventninger til hans og McIlroys opptreden i Irish Open, men de skuffet begge. Clarke misset cuten, mens Rory endte som nummer 34. McIlroy, som nå er nummer fem på verdensrankingen, ser frem til de kommende ukene.

 

– Det blir herlig å komme tilbake til USA og se fansen som ga meg en så fantastisk mottakelse da jeg vant US Open. Jeg har ikke vunnet en WGC-turnering ennå, og det ville vært fantastisk å vinne en slik turnering ved siden av US Open-trofeét. Jeg håper på å gi meg selv en god mulighet, dette er en av mine favorittbaner. Slår jeg et par bra runder kan det gi meg litt selvtillit til US PGA Championship neste uke, hvor jeg har gjort det bra de siste par årene, sier McIlroy.

 

For å understreke Europatour-spillernes prestasjoner den siste tiden – alle de fire regjerende major-mesterne spiller på Europa-touren (Martin Kaymer, Charl Schwartzel, Darren Clarke, Rory McIlroy), og fire av de seks siste WGC-turneringenene er det medlemmer av Europa Touren som har stått på toppen av pallen. I tillegg innehar tre europeere de tre øverste plassene på verdensrankingen.

 

Totalt er 35 Europa Tour-spillere med i feltet denne uken, inkludert Matteo Manasserro som debuterer i turneringen, og Simon Dyson som kvalifiserte seg gjennom seieren i Irish Open.

 

På den amerikanske siden er det Tiger Woods som naturlig nok har de flestes øyne rettet mot seg. Woods spiller for første gang siden skade hindret ham i å gå mer enn ni hull under THE PLAYERS i mai. En annen amerikaner, Hunter Mahan er regjerende mester i ukens turnering.

 

– Det var en herlig seier. Å vinne en turnering som det, med et felt like sterkt som det pleier å være i majorer, var en milepæl i min karriere, sier han.

 

Kilde: europeantour.com