Thorp vil ha ansvar for den sportslige utviklingen i klubben og akademiet i tett samarbeid med klubbens headpro Nicolai Langeland, og også jobbe med medlemsaktiviteter og klubbturneringer.

– Vi ønsker å tilby noe unikt i Golf-Norge, og jeg gleder meg til å kunne bidra med min erfaring gjennom jobben jeg har hatt ute på touren. Det er mye spennende som skjer på Miklagard om dagen, og tidspunktet føltes helt riktig, sier Thorp til Norsk Golf.

Det er store endringer i gang på Miklagard. Klubben holder på med totalrenovering av banen, bygging av seks nye hull som åpnes neste år, og en av Europas mest moderne og påkostede driving-ranger står allerede klar.

Andreas Thorp er Miklagards nye sportssjef. (Foto: Christian Døvle)

– Alle endringene som skjer, var definitivt utslagsgivende for at jeg ønsket å ta jobben. Det er en topp golfbane, og nå blir den bare enda bedre. Teamet som jobber her, er veldig profesjonelt, og alt dette kommer til å gi oss mange muligheter til å tilby noe unikt for medlemmene våre. Dette er en klubb hvor jeg virkelig får bruk for erfaringen og kompetansen min, sier Thorp.

Thorp har vært caddie, coach og manager på LPGA- og Ladies European Tour siden 2008, og har de siste åtte årene vært bosatt på ærverdige Lake Nona i Orlando sammen med LPGA Tour-spiller Beatriz Recari, med spillere som Henrik Stenson, Ian Poulter, Graeme McDowell og Annika Sörenstam som sine nærmeste naboer.

Sammen med Recari har Thorp blant annet vært med på tre seirer på LPGA-touren og i Solheim Cup i 2013.

Nylig bestemte Recari seg for å ta en pause fra golfen på ubestemt tid, og etter at Thorp kom tilbake i Norge igjen i sommer, var han usikker på om han ønsket å fortsette i golfbransjen. Etter å ha reist rundt i Golf-Norge i sommer og besøkt klubber og sett på turneringer innså han imidlertid raskt at hjertet fortsatt banker hardt for golf.

Det er Miklagards head-coach Nicolai Langeland glad for:

– Å bli god i golf handler om så mye mer enn å ha en god sving, og min interesse for blant annet statistikk, banestrategi, hvordan man trener bedre, turneringsforberedelser og slike ting har blitt mye mer fremtredende de siste årene.

– På disse områdene vet jeg av erfaring at det er ganske mange kunnskapshull blant både spillere og trenere i Norge, og her kommer Andreas til å ha ekstremt mye å bidra med.

– Andreas har lang erfaring med å være rundt toppspillere i mange år og har sett mye av hva som er fellesnevnerne blant de som lykkes. Og dette er ting som kan overføres til spillere på alle nivåer, konstaterer Langeland.

Ifølge Miklagard GK er de den golfklubben i Norge hvor medlemmene har lavest gjennomsnittshandicap. Thorp mener forholdene dermed er lagt til rette for at medlemmene vil ta godt imot satsingen klubben nå gjør.

– Det er mange gode og aktive medlemmer her, og vi ønsker å tilby nye og bedre tjenester som hjelper dem med å utvikle sin golf og nå sine mål.