Fra stjernestatus til Challenge Tour

Når Knut Børsheim sesongåpner på Challenge Tour denne uken blir det i konkurranse mot flere tidligere Europatour-vinnere. En av dem er Rhys Davies, som for noen år siden var et av de heteste unge navnene i golf-Europa.

Rhys Davies er beviset på at golf er en sport der det snur fort – også for spillerne i toppen. Waliseren opplevde en kanonsesong i 2010, hans første fulle sesong på Europa-touren. Resultatet av den ble en seier, ytterlige tre pallplasseringer og en 18. plass i Race to Dubai-rankingen.

Davies var en av spillerne som var mest skuffet over å ikke ha fått wild card til Ryder Cup-turneringen som skulle spilles på hans hjemmebane samme år, men fikk likevel en rolle som støttespiller for det europeiske laget som endte opp med å vinne mesterskapet.

Selv om det i 2011 gikk tregere for Davies, klarte han likevel to pallplasseringer. I fjor sa det imidlertid stopp, og med kun to topp 10-plasseringer på 29 turneringer og 16 missede cuter bærer det nå tilbake til Challenge Tour.

The Gujarat Kensville Challenge markerer startskuddet for årets Challenge Tour. Davies er blant spillerne Knut Børsheim skal måle muskler mot når turneringen slår i gang torsdag.

Av andre store navn i feltet finner vi Rich Beem, mannen som sjokkerte alle ved å gå fra å være et uskrevet blad til å slå Tiger Woods i PGA Championship i 2002. Han blir bare den andre majorvinneren noensinne som spiller en Challenge Tour-turnering, etter Paul Lawrie som vant The Open i 2009 deltok i Scottish Hydro Challenge for tre år siden

Med er også de tidligere U.S. Amateur-mesterne Byeong-hun An og Peter Uihlein, som returnerer til stedet de i fjor fikk sine Challenge Tour-debuter. Av ukens spillere er i tillegg til Rhys Davies også José-Filipe Lima, Raymond Russell og Daniel Vancsik tidligere vinnere på Europa-touren.