Når man står og slår baller på en driving-range med gressutslag, er det anbefalt at man slår baller i en rett linje som illustrert på bildet under.

Det skal gjøre det lettere for banemannskapet å reparere gresset i ettertid og gi det mulighet til å gro ordentlig.

(Artikkelen fortsetter under)

teknisk sett kan man si at Herman Wibe Sekne (Oslo GK) fulgte anbefalingen etter lørdagens treningsøkt på Holtsmark GK.

Vi er imidlertid usikre på hvor tidlig det blir grønt igjen på den saftige stripen han etterlot seg.

Etter at han misset cuten i NM med tre slags margin fredag, bestemte han seg for å reise tilbake til Holtsmark dagen etter for å få orden på spillet sitt igjen.

Resultatet ble mildt sagt oppsiktsvekkende:

(Artikkelen fortsetter under)

Slik så rangen ut etter at Herman Wibe Sekne hadde slått baller i syv timer. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Jeg kom til rangen rundt 8.50 om morgenen og slo baller til rundt klokka fire. Det tok sin tid, kan man si! forteller Sekne om samlingen av divots, som ble en snakkis blant spillerne som ankom rangen utpå ettermiddagen.

– Jeg var ikke veldig happy med spillet. Jeg hadde egentlig en ganske godkjent sesong gående frem til Norgescup-turneringen i Kongsvinger, og da jeg misset cuten her også, kjente jeg at jeg var lei av dårlig golf. Det var ganske tilfredsstillende å se divotsamlinga i etterkant, så det var definitivt verdt det, smiler Sekne.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Det er ikke ofte spillerne er bortskjemt med gressutslag på treningsfeltet i Norgescup-turneringer. Dermed var det også fristende å bruke ekstra mange timer på trening.

– Jeg tenkte at om det var ett tidspunkt å ta en SKIKKELIG treningsøkt, så var det nå som det var gress på rangen!

(Artikkelen fortsetter under)

Espen Kofstad og Anders Kristiansen var blant dem som lot seg underholde av Seknes «kunstverk» på driving-rangen. (Skjermdump fra Instagram)

19 år gamle Sekne regnes for å være et av Norges mest lovende unge talenter. Han trenes i dag av den Florida-bosatte engelskmannen Denny Lucas, som frem til i fjor var trener for Viktor Hovland og Kristoffer Ventura.

Sekne skulle i utgangspunktet bli collegespiller ved Purdue University i Indiana fra høsten, men på grunn av den usikre korona-situasjonen i USA er de planene nå utsatt til januar.

– Det var mye vanskeligheter med tanke på logistikk og om det i det hele tatt blir noe sesong nå på høsten, så jeg benytter heller muligheten til å bli en bedre golfspiller før jeg starter collegekarrieren, konstaterer Sekne.

Med treningsiveren han viste på lørdag, burde det ikke det ta lang tid!