Det har gått slag i slag for Luke Donald det siste året. I tillegg til å ha festet grepet om verdensener-tittelen har han kjempet på to fronter gjennom hele sesongen. Nå leder han både PGA-tourens og Europa-tourens pengelister, og uansett hvordan sesongavslutningen skulle gå kan han se tilbake på en fantastisk sesong. I tillegg til fire seire i 2011 havner han stort sett i topp-ti uke etter uke.

Torsdag returnerer han til Madrid Masters – turneringen han i fjor vant, og på mange måter fikk ham tilbake på vinnersporet. Dette var hans første seier på nesten seks år, og det var her han fant tilbake til vinnerinstinktet sitt.

Donalds kone Diane venter snart barn, men Donald følte seg forpliktet til å dra til Madrid for å forsvare fjorårets tittel. 

– Det var en stund siden jeg vant, så min seier i Madrid hjalp veldig på selvtilliten. Seieren markerte starten på en utrolig stabil periode for meg, så jeg har gode minner herfra. Seieren åpner opp mange dører for meg, så jeg følte at det var min plikt til å støtte turneringen, sier Donald til europeantour.com.

Etter Madrid kan han derimot ta seg en velfortjent pust i bakken.

– Jeg har hatt et hektisk program i det siste, og kona mi har snart termin så jeg skal ta meg en pause etter turneringen. Det hadde vært herlig å kunne notere meg for en siste seier før Race to Dubai, avslutter han.

Race to Dubai er forøvrig navnet på Europa-tourens pengeliste, noe det har vært siden 2009. De 60 beste på denne listen møtes til sesongfinalen Dubai World Championship 8.-11. desember. Her konkurrerer spillerne om en samlet sum på 44 millioner kroner. Vinneren vil samtidig sikre kategori 1-medlemskap på Europa-touren, slik som major-vinnerne gjør. I tillegg sikres vedkommende spillerettigheter på Europa-touren i syv år fremover.

NB! Eirik Tage Johansen stiller også til start i Madrid denne uken. Han går ut kl. 10.00 torsdag i ball med engelskmannen Matt Haines og Jacobo Pastor Lopez fra Spania. Norsk Golf kommer tilbake med mer.