Martens har tidligere vunnet junior-NM på Hauger, men når Europas nest beste damer kommer til Hauger 18.-20. september, står det om mer enn et enkelresultat. Det står om en plass på Ladies European Tour i 2014.

 

– Det er fint og viktig med en internasjonal turnering i Norge. Jeg håper på masse folk, og at mange lar seg inspirere. Sportslig er Ladies Norwegian Challenge akkurat like viktig for meg som de andre turneringene på Access-touren. Målet er å bli blant de tre beste i sammendraget, sier Caroline Martens.

 

 

De fem beste videre

 

Access-touren er steget inn til det høyeste nivået i Europa. Fem turneringer gjenstå, og bare de fem beste spillerne på Order of Merit er direktekvalifisert til neste års LET. Etter fire topp 10-plasseringer på sju starter, er Caroline Martens innenfor målet om topp 3. De siste turneringen i august måtte hun imidlertid bryte med en skulderskade.

 

– Jeg fikk skulderen ut av ledd, og det var umulig å spille videre. Heldigvis er det et opphold frem til Ladies Norwegian Challenge, så det skal gå  fint. Det har skjedd meg før. Muskulaturen blir sår i noen dager, men det vil ikke hindre meg i forberedelsene, beroliger Martens.
Den tidligere college-studenten kan så langt se tilbake på en meget god sesong.

 

– Jeg er blitt skarpere og tydeligere i alt, og har hentet mye erfaring både i og utenfor golfen som jeg nå bruker. Som college-spiller blir du stort sett fortalt hva du skal gjøre. Nå er jeg mer voksen, tar egne avgjørelser, har et annet perspektiv og er samtidig mer fokusert, bekrefter hun.

 

 

Sterkere med putteren

 

Martens kan lese fremgangen både på resultatlistene og i statistikken. Ikke minst har et tidligere problemområde, puttingen, forbedret seg kraftig.

 

– Jeg har startet med vektorputting, en matematisk måte å lese greenene på. Under innspillsrundene har jeg med en digital vater. Det tar tid å måle og notere, men fordelen er enorm. Jeg har funnet noe som virker, og det påvirker også selvtilliten på greenene.
Den gode greenfølelsen og tar hun med seg ut på Hauger sammen med minnene fra junior-NM for snart et tiår siden.

 

– Hauger er en kul bane, interessant og bra. Det er noen rare hull der som man nesten bare finner i Norge, men det gjør den også morsom. Jeg gleder meg til å spille der igjen, og håper at jeg kan gjøre det bra, sier Caroline Martens, som også bidrar til interessen før turneringen.

 

På eget initativ har hun opprettet en invitasjonsside for Ladies Norwegian Challenge på Facebook. I dagene frem til  turneringsstart håper hun at så mange som mulig vil dele den med sine venner.