24-åringen må si seg rimelig godt fornøyd med sin første runde som Europatour-spiller. Etter en åpningsrunde på 70 slag, tre under banens par deler han 50. plassen med hele 22 andre spillere.

Det jevne feltet gjør at han har kun tre slag opp til en topp ti-plassering – seks spillere deler 7. plassen på seks under par. Veien er dog heller ikke lang andre veien. Hadde han gått ett slag dårligere ville han vært på 73. plass og akkurat utenfor den foreløpige cutgrensen.

– Ferdig med min første runde på ET. Føler egentlig det gikk ganske bra med en score på minus tre. Litt vill fra tee og noen råtne slag, men god på innspill og rundt green. Var jo litt i dytten en god stund, men noen bogeys ble det også. Godt å være i gang og gleder meg til fortsettelsen, skriver Fana-golferen på sin Facebook-profil.

Børsheims scorekort ble av det fargerike slaget, og inneholdt en eagle, fem birdies, men også fire bogeys. På et tidspunkt var han fem under for dagen, men dessverre holdt det ikke helt inn. Likevel må -3 sies å være en høyst godkjent start på hans Europatour-karriere!

Thomas Aiken leder turneringen etter en kanonrunde på ni under par. Slaget bak ham følger Retief Goosen og Jaco Ahlers på delt andreplass. De sør-afrikanske spillerne dominerer på hjemmebane, og har åtte spillere innenfor topp-ti på leaderboardet.