Forrige uke – som lyn fra klar himmel – ble mobilapplikasjonen til Golfbox også tilgjengelig for Android- og WinPhone-brukere. (Les pressemelding fra Golfbox nederst i artikkelen)

Etter flere utsettelser ble den første versjonen av Golfbox-appen ble lansert for iPhone- og iPad-brukere (iOS) i august 2013. Beskjeden den gang var at Android og Windows-brukere fortsatte måtte vente «et par uker».

Den reelle ventetiden ble på over to år.

Direktør i Golfbox, Carsten Plenge Overgaard, ønsker ikke å kommentere til Norsk Golf hvorfor lanseringen av Android og Windows-appene har tatt så lang tid. Han henviser til Norges Golfforbund for videre kommentar:

–  Lanseringen av appen for Android og WinPhone har dessverre latt vente på seg. Selv om vi hadde ønsket at Golbox hadde kunnet lansere en fullgod versjon for disse mobiltypene tidligere, er det viktig å huske på at Golfxox har tatt på seg denne utviklingen som en ekstraservice til norske golfere i en ellers hektisk hverdag. Vi gleder oss derfor på vegne av Android- og WinPhone-brukere som nå har anledning til å benytte tjenestene fra Golfbox via mobilen, sier kommunikasjonsansvarlig i NGF, Tom Rosenvinge til Norsk Golf.

Trøbbel siden første lansering

Heller ikke lanseringen av iOS-appen til Golfbox har gått på skinner. iOS-appen ble i 2013 lansert uten NGF sitt samtykke. I ettertid strømmet det på med klager over dårlig funksjonalitet og diverse feil. På Apple Store sin oversikt over kundeomtaler har 80 prosent av brukerne gitt tidligere versjoner av iOS-appen strykkarakter.

(Bakgrunn: – App-lanseringen et resultat av dårlig kommunikasjon)

I kjølvannet av dette brøt Golfbox samarbeidet med sin eksterne underleverandør av appteknologien, Golferportal (Golferportal samarbeider fortsatt med Golfbox på sin statistikk-løsning journ. anm.).

Da det samarbeidet ikke fungerte, bestemte Golfbox seg vinteren 2013/2014 for å overta ansvaret for apputviklingen. Da Norsk Golf omtalte app-utviklingen i februar 2014, var beskjeden fra Golfbox at lansering av applikasjoner til Android og Windows skulle bli klar til sesongstart 2014.

Golfbox gjorde dette som en ekstra tjeneste for norske golfere, og appen har ikke kostet NGF eller norske golfere noe

Tom Rosenvinge, NGF

Bare noen måneder etter at Golfbox tok app-utviklingen «in-house», lanserte de ny turneringsmodul i Norge 17. mars 2014. Også etter den lanseringen ble det oppdaget en rekke systemfeil og manglende funksjoner, som måtte rettes opp i raskt. Det har ført til at prosessen med lansering av applikasjoner til Android og Windows har drøyet ytterligere.

(Bakgrunn: Golfbox: – Vi erkjenner at det ikke har vært bra nok )

Etter det Norsk Golf kjenner til har Android og Windows Phone nå vært klar noen måneder, men NGF som har hatt produktet til testing har fortsatt ikke vært helt fornøyd. NGF har hatt krav på å gi endelig godkjenning av funksjonalitet før appen lanseres.

Tom Rosenvinge i NGF understreker at store deler av app-prosjektet har vært utenfor Norges Golfforbunds kontroll:

– App-utviklingen er gjort på Golfbox sitt eget initiativ, og har ikke vært en bestilling fra Norges Golfforbund. De gjorde dette som en ekstra tjeneste for norske golfere, og appen har ikke kostet NGF eller norske golfere noe, sier han til Norsk Golf.

(Har du tatt i bruk den nye Golfbox-appen til Android og Windows Phone? Del dine erfaringer i kommentarfeltet under.)

 

– – –

 

Pressemelding fra Golfbox

GolfBox App – Nå tilgjengelig på IPhone, Android og WinPhone

GolfBox App er et verktøy for golfspilleren. Mulighetene er mange. Man kan bestille starttider, se leaderboards og individuelle scorekort for nasjonale, internasjonale og egen klubbs turneringer.

Man kan føre sitt eget scorekort på mobilen – Få markørens godkjennelse og bli regulert i handicap allerede etter siste putt på hull 18, slik at man umiddelbart er klar med sitt nye handicap til neste runde.

Vi håper brukerne tar godt imot GolfBox APP, og kommer med innspill til forbedringer slik at vi kan sikre fortsatt utvikling av nye muligheter og funksjoner i en fremtid som blir stadig mer mobil, uttaler Carsten Overgaard, CIO hos GolfBox A/S

GolfBox APP til IPhone har vært på markedet i noen sesonger og vi har løpende forbedret denne i forhold til de første versjonene. Det har vært avgjørende å kvalitetssikre funksjonaliteten som omfatter innsendelse av scorekort, da dette har betydning for vårt offisielle handicap. Av den grunn har lansering av Android og WinPhone måtte vente frem til nå.

GolfBox APP kan hentes på følgende måter i app stores

Via denne linken: https://golfbox.no/external/qr/appdownload/

Eller ved å scanne denne QR-koden: