Tekst: Kaia Means

De nominerte destinasjonene inkluderte blant andre Colombia, Island, Mississippi, India og Galicia i Spania. Men vinneren ble Bulgaria, som bare har totalt seks golfbaner, hvorav to som åpnet i 2011. Utmerkelsen fant sted på International Golf Travel Market i Belek, Tyrkia.

Bulgaria fikk sin første 18-hullsbane for bare seks år siden. To golfbaner til åpner i 2012, og det er planer for minst tre til i årene som kommer, i regionen sør for Burgas.

Utmerkelsen kom blant annet som resultat av kvaliteten på de få banene som fins i dette unge golflandet. Alle medlemmer av International Golf Travel Writers Association hadde stemmerett. 

– Alle golfbanene våre er signaturbaner, sier Anna Ruscheva, kommunikasjonsdirektør i det bulgarske golfforbundet (BGA). 

Ved Svartehavets Cape Kaliakra er det tre baner. To er tegnet av Gary Player (Thracian Cliffs og BlackSeaRama) og en er tegnet av Ian Woosnam (Lighthouse). 

Ved Sofia fins tre baner til. St Sofia ble nylig redesignet av irske Paul McGinley mens Pravets Golf er designet av Peter Harradine og Pirin har Ian Woosnam som banearkitekt. 

Det er spesielt Player-banen Thracian Cliffs som har vakt oppsikt siden den åpnet tidligere i år.

– Hvis du ser Thracian Cliffs kommer du til å bli målløs, sier Ruscheva. På signaturhullet, hull 6, er teestedet lagt til en liten øy.

– Vi skal prøve å bli den beste destinasjonen for juli og august, sier Krassimir Guergov, president i BGA. Mens Middelhavslandene er veldig varme, pleier vi å ha temperaturer rundt 30 grader midt på sommeren, sier han.

Kriteriene for premien er at stedet er ’uoppdaget’, interessant som destinasjon, attraktivt, har baner som er tilgjengelige og av høy kvalitet, bra standard på overnatting og vennlig innstilling blant de som jobber der. I tillegg skal destinasjonen gi ’value for money’ og ha raskt spill på banene.