Hank Haney har skrevet bok om de seks årene han hadde sammen med Tiger Woods, en tid der Tiger både dominerte som verdens desidert beste golfspiller, til en tid der hans privatliv og golfkarriere imploderte.

Uten å røpe for mange detaljer om «The Big Miss» som havner i bokhandelen i USA til våren, sier Haney det blir en bok det blir vanskelig å legge vekk.

– Jeg blir spurt hele tiden om Tiger, hvordan det var å jobbe med ham. Det føltes som om jeg satt på første rad og så golfhistorie bli skrevet. Boken handler om hva jeg gikk gjennom, hvordan jeg taklet det og observasjonene jeg gjorde. Jeg tror det er mye folk vil synes er interessant.

Ærlig bok

Haney begynte å jobbe med Woods under Bay Hill Invitational i 2004. Etter US Masters i 2010 fikk Haney sparken, Tigers comeback-turnering etter utroskapsskandalen.

På spørsmål om hvorvidt Tiger kommer til å like boken, svarer Haney:

– Om han leser den tror jeg ikke det vil være en bok som kommer til å plage ham. Det er en rettferdig og ærlig bok, det er det jeg ønsket å lage. Jeg hadde den jobben i seks år, og jeg var sammen med ham 110 dager i året. Jeg var ved huset hans nærmere 30 dager i året. Man gjør seg mange observasjoner.

Boken skal etter planen gis ut 27. mars, en uke før US Masters slår i gang på Augusta National. Haney har skrevet boken sammen med Golf Digest-skribent Jamie Diaz, som har dekket Tiger siden juniordagene hans.

Innholdsrik tid

Haney var den andre av totalt tre trenere Tiger har brukt som profesjonell, men til tross for 26 seiere og seks majors sammen ble Haney gjenstand for kritikk for sin svingfilosofi. Mange mente han ødela den eksplosive svingen Tiger hadde jobbet med under Butch Harmon. Woods gikk ni måneder uten seier etter å ha ansatt Haney. Året etter vant han 46 prosent av turneringene han stilte opp i.

Og selv om golfen vil være i fokus, sier han det blir umulig å unngå å nevne de turbulente månedene etter den beryktede Thanksgiving-natten i 2009.

– Det er noe man ikke la være å prate om. Min siste turnering var The Masters, og det var hans første turnering tilbake fra skandalen. Jeg visste ikke om noen av damene, så det kan jeg ikke kommentere. Det jeg har kommentert er mine observasjoner og de fakta jeg vet. 

Haney forteller videre om Tiger sin US Open-seier i 2008, der legen fortalte ham at han ikke kunne spille. På grunn av et slitasjebrudd i hans venstre ben rådet de Tiger til å gå på krykker i tre uker, etterfulgt av tre ukers hvile. Tiger svarte: «Jeg spiller U.S. Open, og jeg kommer til å vinne».

(Kilde: Sports Illustrated)

Kommer du til å kjøpe boka?