Kofstad hadde 93. plass som utgangspunkt for dagen, etter å ha innledet ukens Challenge Tour-turnering i Nairobi med en runde på tre over par, og hadde en vanskelig oppgave foran seg om han ville unngå å misse sin første cut for året fredag. Med en andrerunde på fire over par var det dessverre nettopp det som skjedde.

 

Losby-golferen har slitt med ryggen de siste dagene, og skrev på sin hjemmeside etter åpningsrunden:

 

– Ævv. En av mine tøffeste dager på lenge. På rangen var jeg ikke sikker på om jeg skulle spille, og det er jo ikke optimalt. +3 på en vond dag er ikke så galt som det høres ut, har jo hatt så vondt i ryggen at jeg ikke visste om det ble spill i det hele tatt, skriver han.

 

Totalt gjorde han tre birdies, men også tre bogeys og do dobbelbogeys på sin 75-runde fredag. Med +7 sammenlagt endte han nede på 111. plass, fem slag bak cutstreken.

 

Danske Morten Ørum Madsen fortsetter å lede turneringen, til tross for at han måtte en over par fredag. Med -6 sammenlagt leder han med ett slag på Seve Benson og Dismas Indiza.

 

Neste Challenge Tour-turnering for Kofstad blir ALLIANZ Open Côtes d´Armor Bregagne i Frankrike 10. mai. Dette blir den første av årets Challenge-turneringer på europeisk jord.

 

Runde 1

Espen Kofstad måtte tre over par i åpningsrunden av The Barclays Kenya Open.

Losby-golferen er nå inne i sin tredje Challenge Tour-turnering for året, og med 74 slag på åpningsrunden har han en jobb å gjøre fredag om han vil unngå å misse cuten.

 

Kofstad har hatt en godkjent start på sesongen med en 14. og en 30. plass, men ligger nå på 93. plass på Muthaiga GC i Nairobi. Vi minner om at han endte på 9. plass i fjorårets utgave av turneringen. Også da måtte han over par på åpningsrunden, men avsluttet med to sterke runder i helgen for å ta sin første topp ti-plassering noensinne på Challenge Tour.

 

Med fem bogeys, to birdies og resten par har han i skrivende stund to slag opp til cutstreken.

 

Leder turneringen gjør danske Morten Ørum Madsen, som gikk hele syv under par torsdag. Det gir ham en ledelse på to slag til sør-afrikaneren Tyrone Mordt, mens fire spillere deler tredjeplassen på fire under.

 

NB! Kofstad var blant de siste spillerne som gikk ut torsdag, og er dermed en av de første i aksjon fredag. Han er i skrivende stund i gang med sin andrerunde, og har åpnet med tre par.