Finalen rundet av det som har vært en så og si perfekt uke for de norske gutta. Først ble det individuell seier for Kristoffer Ventura i slagspillet, samtidig som de norske gutta vant nasjonskampen. Da uken var omme var det kun to spillere som hadde tatt seg fra 1/16-finalen og hele veien til finalen – de to vestlendingene Petter Mikalsen og Vetle Marøy.

 

Mandag møttes de to til 36-hulls matchfinale, og det var Mikalsen som kom best i gang. I kalde forhold med vind og piskeregn gikk han raskt opp i ledelse 3 opp, men Marøy skulle etterhvert kjempe seg tilbake i kampen igjen – og det så til de grader. 

 

Med hele åtte birdies fra hull 9 til 18 avgjorde Marøy i praksis matchen før den andre runden hadde rukket å komme i gang, og da dagen var omme ble det til slutt 6&5-seier for bergenseren. Dette er hans desidert største seier i karrieren, og hans første seier internasjonalt.

 

– Hva skal man si? Er jo helt sykt! Norge vinner Nations Cup, Ventura vinner kvalet, Petter nummer 2 og jeg nummer 1. Selv spilte jeg veldig bra, sa Marøy til Norsk Golf etter seieren.

 

Landslagstrener Niklas Diethelm var naturlig nok begeistret for at Marøys nå høster fruktene av hard jobbing i vinter.

 

– Han vinner fordi han har jobbet hele vinteren med svingen, og er nå på plan så han slår fantastiske golfslag, skriver han på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil, der han har oppdatert  spillets gang direkte fra sidelinjen hele uken. Les mer om det han skrev i løpet av rundene her

 

– De andre landene forstår ingenting. Jeg har fått så mange spørsmål om hva som skjer i Norge, og hvordan vi kan få frem så mange juniorgutter, sier Diethelm til Norsk Golf.

 

Dette er forøvrig andre året på rad det ble norsk seier i turneringen. Kristoffer Ventura gikk da til topps i finalen. 

 

Norsk Golf gratulerer Vetle og resten av de norske gutta med bragden!

 

Kvart- og semifinale

Petter Mikalsen og Vetle Marøy imponerer stort i French International Boys Championship, og vil møte hverandre til en helnorsk duell mandag.

 

Dermed er det garantert norsk seier i Carlhian Trophy for andre året på rad, etter at Kristoffer Ventura gikk til topps i fjorårets utgave av turneringen. Petter Mikalsen og Vetle Marøy spilte sine kvartfinaler søndag formiddag, hvor de her beseiret engelskmannen Peter Launer Baek og Gregory Mertens fra Belgia. I semifinalen på ettermiddagen møtte Mikalsen franskmannen Kenny Subregis, som er kjent for å være en av Europas beste juniorgolfere. I kuldegrader på en tøff Belle Dune-bane var det langt fra optimale spilleforhold, og flere ganger delte spillerne hullet på bogey. Mikalsen gravde dypest av de to, og vant til slutt med tre hulls margin på Subregis. Også Vetle Marøy trakk det lengste strået mot Guilio Castagnara, og slo italieneren 2&1. 

 

Ukens turnering i Frankrike kunne ikke gått bedre sett med norske øyne. Kristoffer Ventura endte på førsteplass i kvaliken, Norge tok førsteplassen i nasjonskampen, og er nå garantert de to øverste plassene i matchspillet.

 

I jenteklassen ble det exit for Marthe Wold i kvartfinalen mot tyske Quirine Eijkenboom. Med 6&5-seier for Eikjenboom var det aldri noen tvil om hvem som var best i denne matchen. Marthe kan likevel gå fra turneringen med hevet hode, som eneste – og yngste – norske jente som tok seg videre til matchspillet.

 

– Det er alltid kjipt å tape, men jeg synes Marthe gjorde en strålende turnering. Lørdag viste hun at hennes golf og innstilling har kvaliteter for å hevde seg i den absolutte Europatoppen. Dessverre kom hun ikke opp til samme standard i matchspillet i dag. Hun misset et par putter i starten som gjorde at hun ikke helt kom inn i rytmen, sier landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

 

– Marthe har tatt et stort steg som golfspiller i løpet av vineren og vi kommer til å se mer av henne i fremtiden. Ellers synes jeg Olivia Hüllert og Nicoline Skaug har gjort en godkjent turnering. De var misfornøyde med å klare cuten, men samtidig kan man se deres utvikling fra fjoråret. Nå er det bare hjem og trene for å forberede oss for Scottish Amateur i slutten av april, sier han.

 

Følg finalen av French International Boys Championship på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.


Resultater

 

1/16 og 1/8-fnale

Marthe Wold, Vetle Marøy og Petter Mikalsen sikret seg kvartfinalespill i det franske åpne lørdag, mens Kristoffer Ventura ble slått ut i 1/16-finalen.

De norske spillerne har imponert så langt i French International Boys- og Lady Juniors Championship. Marthe Wold var den eneste av de norske jentene som klarte å kvalifisere seg til matchspillet, men fortsetter å overbevise på egenhånd i turneringen.

 

I formiddagens 1/8-finale av Esmond Trophy lørdag, slo hun den franske jenta Louise Gateau-Chovelon 4/3, og sikret dermed kvartfinale på søndag mot tyske Quirinie Eijkenboom. Marthe hadde en kanonstart på runden med birdies på de to første hullene, og så seg derfra aldri tilbake. Landslagstrener Jonas Lilja har oppdatert utviklingen direkte på Norwegian Golf Teams Facebook-profil, og har rapportert om en rødglødende putter. Da skal det mye gjøres å tape i match.

 

Det skal spilles 36 hull søndag, og Marthe vil med seier mot Ejkenboom da møte enten Shannon Aubert (Frankrike) eller Bronte Law (England) i semifinalen.

 

I gutteklassen spilte Petter Mikalsen og Vetle Marøy seg videre til kvartfinalene, mens vinneren av slagkonkurransen og regjerende mester Kristoffer Ventura, overraskende måtte pakke sakene tidlig. Ventura gikk tidlig opp i ledelse i sin match mot Max Albertus, men nederlenderen kjempet seg tilbake og sikret omspill. For andre turnering på rad ble det dessverre tap for Ventura i omspillet.

 

Heldigvis er fortsatt Marøy og Mikalsen med videre for å forsvare norsk ære. Mikalsen slo Morten Schröetegens 4/3 i 1/16-finalen, mens Marøy slo Edoardo Raffaele (Italia) på det siste hullet. Senere på dagen ble det også seier i 1/8-finalene. Mikalsen vant 3&2 mot Kristian Kulokorpi fra Finland, mens Marøy vant 3&2 mot danske Fredrik Hammer.

 

I kvarten møter Marøy nå belgieren Gregory Mertens, mens Mikalsen skal ut i match mot Peter Launer Baek fra England. Følg landslagstrenernes oppdateringer fra sidelinjen på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

 

Runde 2 (Norsk seier i nasjonskampen)

De norske gutta imponerer i French International Boys Amateur Championship, og vant nasjonskampen etter at Kristoffer Ventura forsvarte sin fjoråresseier i slagkonkurransen.

 

Nå gjenstår den vanskelige biten for Moss & Rygge-spilleren – å forsvare fjorårsseieren i matchspillet, der han tok seg helt fra 1/16-finale til 3&2-seier i finalen mot franskmannen Pierre Tillmont.

 

Både i gutteklassen og i jenteturneringenen French International Lady Juniors Championship, er det de 32 beste fra slagdelen som går videre til matchspill. Hos gutta gikk tre spillere videre, mens kun en jente avanserte blant jentene.

 

Kristoffer Ventura får selskap av Vetle Marøy og Petter Mikalsen i matchspillet. Marøy endte på 14. plass i slagspillet, syv slag bak Ventura, mens Petter Mikalsen landet på 27. plass, to slag bak. I følge kvalifiseringslisten måtte Mikalsen ut i omspill med blant annet lagkamerat Kristian Krogh Johannessen, som ikke maktet å ta seg videre.

 

Av de øvrige norske gutta som ikke får være med å kjempe i Carlhian Trophy er Andreas Halvorsen (T61), Christian A. Wilskow (T100) og Oddvar Hjellegjerde (122). Med seier sørget Ventura for at han får spille match mot han som er seedet som nummer 32.

 

Den sterke innsatsen av de norske gutta i toppen sørget ikke bare for individuell seier for Ventura, men også seier i nasjonskampen. Tre slag bak dem endte Sverige, med Frankrike ytterlige ett slag bak.

 

– Jeg er fornøyd med dette så langt, men hadde så klart håpet på to til videre. Men Ventura er best, og vi vinner Nations Cup, så det er jo et bra bevis på at vi er gode, sa landslagstrener Niklas Diethelm til Norsk Golf etter runden.

 

I jenteklassen var det kun Marthe Wold som tok seg videre til matchspillet. Wold lå på tredjeplass etter åpningsrunden, men falt til 17. plass fredag. Det holdt likevel med tre slag margin ned til «cuten». Den havnet både Olivia Hüllert (T38), Nicoline Skaug (T49), Stine Pettersen (T84), Annette Lyche (T96), Katerina Jæger (T111), Julie Christine Lied (T111) og Maria Tønnessen (113) dessverre utenfor. Det er spesielt imponerende av Wold å ta seg videre som eneste nordmann, med tanke på at hun er den yngste norske deltageren. I match lørdag møter hun danske Emily Pedersen.

 

NB! Matchspillet er nå i gang. Du kan følte Niklas Diethelms oppdateringer fra sidelinjen i Venturas match på Norwegian Golf Teams Facebook-profil.

 

Runde 1

Kristoffer Ventura leder turneringen han vant i fjor, mens Marthe Wold er oppe på tredjeplass i Frankrike.

Moss & Rygge-spilleren Kristoffer Ventura ligger an til en knallstart på 2012-sesongen. For snaue to uker siden endte han på en flott andreplass i European Nationas Championship i Spania, og han er nå oppe i ledelse i den første kvalifiseringsrunden i French International Boys Amateur Championship – turneringen han i fjor gikk til finalen og klatret helt til topps.

 

Torsdag åpnet Ventura med en runde på tre under par (68), og leder dermed med ett slag på franskmannen Victor Veyret. Fredag spilles andre kvalifiseringsrunde over 18 hulls lagspill, der de 32 beste går videre til matchspillet. Fra lørdag slår så 1/16-finalene i gang.

 

Av de syv norske gutta på startstreken, er fire av dem innenfor de som går videre til matchspillet. Petter Mikalsen og Kristian Krogh Johannessen deler 16. plassen, seks bak Ventura. Også Vetle Marøy er akkurat innenfor på 29. plass, etter sin 75-runde.

 

Enn noe tyngre dag på jobb hadde Andreas Halvorsen og Christian Aspenes Wilskow på 63. plass, men med 78 slag er det fortsatt gode muligheter for å havne innenfor topp-32. Det er det dessverre ikke for Oddvar Hjellegjerde, som åpnet med en 94-runde.

 

I jenteturneringen French International Lady Juniors Amateur Championship er turneringsstrukturen den samme som på guttesiden. Marthe Wold imponerte i åpningsrunden med en score på 68, og deler dermed tredjeplassen slaget bak Spanias Silvia Banon. Vi må ned til 27. plass for å finne neste norske jente på listen – Nicoline Skaug befinner seg fire bak Wold. Slaget bak topp-32 er Annette Lyche på 35. plass med sine 73 slag.

 

Olivia Hüllert hadde en noe skuffende start etter den høye standarden hun har satt, men er i aller høyeste grad forstatt med og kjemper etter sin 74-runde. Den holder til en delt 45. plass.  Resten av de norske jentene vil derimot få det tøft med å avansere til helgespillet. Stine Pettersen er på 105. plass (81), Maria Tønnessen er nummer 111 (83), mens Julie Christine Lied og Katerina Jæger deler 113. plassen (84). Landslagstrener Jonas Lilja håpet på minst to jenter i matchspillet, og foreløpig er de dog godt i rute til det.

 

Før turneringen

Torsdag går startskuddet for de internatsjonale storturneringene French Boys og French Lady Juniors. Kristoffer Ventura er regjerende mester på guttesiden.

French International Lady Juniors Amateur Championship spilles på Saint-Cloud Golf Club i hjertet av Paris, og er en turnering for spillere opp til 21 år. Norge har åtte jenter på plass, fem som reiser med landslaget og tre som reiser i egen regi. Med landslaget reiser Olivia Hüllert, Nicoline Skaug, Marthe Wold, Annette Lucia Lyche og Maria Tønnessen, mens de øvrige tre er Julie Christine Lied, Stine Pettersen og Katerina Jæger. De 32 beste går videre etter 36 hulls spill, videre til matchspill om Esmond Trophy. De 16 beste utenfor topp-32 født 1994 eller senere går tik matchspill om Roger Cartier Trophy opplyser landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

 

– Banen er i fin stand, men været er ganske kaldt. Forrige året hadde vi ingen i topp-32, men i år tror og håper jeg at vi har minst to spillere i topp-32. I match kan alt skje, men jeg har forhåpninger om en bra norsk plassering i matchspillet. Tror også vi kommer til å ha 1 spiller i Cartier Trophy, sier Lilja.

 

På guttesiden står Kristoffer Ventura, Kristian Krogh Johannessen, Vetle Marøy, Andreas Halvorsen, Oddvar Hjellegjerde, Christian Wilskow, Petter Mikalsen French International Boys Amateur Championship på Belle Dune Golf Club, for gutter opp til 18 år. Turneringsformen er den samme som hos jentene, der de 32 beste går videre til matchspillet og skal konkurrere om Carlhian Trophy. Fjorårets turnering ble av det minneverdige slaget sett med norske øyne.  Da gikk Kristoffer Ventura helt til topps, og beseiret franskmannen Pierre Tillement 3&2 i finalen. 

 

Begge turneringene spilles fra torsdag til mandag.


NB! Det er ingen livescore fra de to turneringene. Landslagstrenerne Jonas Lilja og Niklas Diethelm vil oppdatere scorer på Norwegian Golf Teams Facebook-profil.