Forventningene til Tiger Woods i The Masters ble ikke noe mindre da han forrige helg cruiset inn til karrierens 76. PGA Tour-seier i WGC-Cadillac Championship på Doral. Tiger har allerede to seiere under beltet i 2013, og har nå vunnet fem turneringer det siste året. Likevel er det bred enighet i at det er en major han trenger om man skal kalle hans comeback for offisielt. Og der har det vært tørke de siste årene. 

 

Woods har ikke vunnet en major siden han med røket korsbånd og tretthetsbrudd i benet beseiret Rocco Mediate i U.S. Open på Torrey Pines i 2008. Forrige seier på Augusta var imidlertid helt tilbake i 2005.

 

Tiger har totalt vunnet Masters fire ganger, like mange som Arnold Palmer og to bak rekorden til Jack Nicklaus. Bare en av seierene til Woods har kommet siden Augusta National ble ombygget i 2002, en ombygging som på folkemunne har blitt kalt «Tiger-proofing».

 

Før da hadde Augusta passet Tiger ypperlig – korte par 5-hull ga han mellomlange jern inn på andreslaget, og brede landingssoner lot ham utnytte kraften med driveren maksimalt. I 2002 ble banen både lengre og trangere, og Tiger har ikke dominert der i samme grad. Banen har blitt vanskeligere for alle, men Tiger innrømmet i 2011 at ombyggingen eliminerte flere av hans fortrinn der.

 

Selv om Tigers dominans i toppen på Augusta ikke har vært den samme siden da, har han alltid vært å regne med i toppen. Siden han vant i 2005 har han vært utenfor topp-6 på leaderboardet bare en gang. Det var i fjor da det ble en skuffende 40. plass.

 

Også da var han bookmakernes favoritt i forkant av turneringen, og forventningene var skyhøye da han vant Arnold Palmer Invitational bare to uker før Masters slo i gang. Tiger gjorde det bedre i majorene senere på året, men visnet på ukarakteristisk vis gjennom helgerundene, etter å ha vært oppe og snuset på ledelsen. 

 

11. til 14. april gjenstår det å se om han omsider holder løpet ut også i en major. Det har i hvertfall spillselskapene tro på. De er også enige i at Rory McIlroy og Phil Mickelson blir de tøffeste utfordrerne. Det er verdt å legge merke til at ingen av dem har fjorårsvinner Bubba Watson blant sine topp 10-favoritter. Det er derimot 2011-vinneren Charl Schwartzel, som vant to ganger senest i desember.

 

FedEx Cup-vinner Brandt Snedeker, Luke Donald, Justin Rose, Lee Westwood, og Adam Scott er også gjengangerne i bookmakernes topp 10-lister. Under kan du se oversikten over spillselskapenes vinnerfavoritter.

 

Hvem tror du vinner årets utgave av The Masters? Og hvem håper du vinner? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

Unibet

 

Tiger Woods 5,5

Rory McIlroy 10

Phil Mickelson 12

Charl Schwartzel 20

Brandt Snedeker 20

Luke Donald 25

Justin Rose 25

Lee Westwood 25

Louis Oosthuizen 30

Adam Scott 30

 

Betfair

 

Tiger Woods 6,2

Rory McIlroy 10,15

Phil Mickelson 13

Brandt Snedeker 23

Justin Rose 29

Charl Schwartzel 26

Lee Westwood 32

Luke Donald 32

Louis Oosthuizen 36

Adam Scott 29

 

Bwin

 

Tiger Woods 5

Rory McIlroy 9

Phil Mickelson 11

Luke Donald 21

Brandt Snedeker 21

Charl Schwartzel 21

Justin Rose 23

Adam Scott 26

Lee Westwood 26

Louis Oosthuizen 26

 

Bet365

 

Tiger Woods 5

Phil Mickelson 9

Rory McIlroy 9

Charl Schwartzel 19

Brandt Snedeker 21

Justin Rose 21

Lee Westwood 23

Dustin Johnson 26

Luke Donald 26

Louis Oosthuizen 26