Svensken er nok et kjent navn for norske golfinteresserte. Etter å ha vunnet fjorårets Mørk Masters på ECCO Tour, gikk han i år til topps i Nordea Tour på Miklagard, og Norwegian Challenge på Byneset for bare noen uker siden. Med en mesterlig putt i omspillet på Byneset viste svensken hva han var laget av. Lørdag gjentok han bedriften, og ble samtidig belønnet med en billett til Europas gjeveste selskap.

Ved å rulle i en birdieputt på 13 meter på det 72. hullet sikret han seier med ett slag på koreaneren Sihwan Kim, og ble med det den raskeste Challenge Tour spilleren i historien som har vunnet tre ganger på Challenge Tour, og dermed sikret direkte opprykk til Europa-touren. 

Siden tre-seiersregelen ble introdusert har Taco Remkes, Edoardo Molinari, Benjamin Hebert og Sam Little alle gjort det samme, men ikke i nærheten av så raskt som Broberg som bare trengte fem turneringer på å klare det.

I de fem turneringene han har spilt ble det til slutt tre seiere, en tredjeplass og en 9. plass. Nå pakker Broberg sakene for å spille Omega European Masters neste uke.

– Dette er helt utrolig, jeg er så glad. Jeg kunne ikke tro det da den siste putten droppet i hullet, det var en ubeskrivelig følelse. Jeg går alltid for å senke puttene, så jeg vurderte aldri å bare rulle den inntil hullet – jeg har alltid vært positiv med puttene mine. Jeg puttet ikke veldig bra i dag, men det er deilig å vite at jeg kan senke viktige putter når jeg må. Dette er ubeskrivelig, det har ikke sunket helt inn ennå, sa Broberg etter runden. Hans vinnerscore endte på solide 27 under par.

– Jeg kan ikke vente til å spille på Europa-touren. Jeg spiller så bra, og selvtilliten min er veldig stor for øyeblikket, og jeg føler jeg kan hevde meg blant de beste. Jeg skal spille neste uke, og KLM Open uken etter. Etter det skal jeg kanskje ta meg en liten ferie og nye denne følelsen. For øyeblikket ønsker jeg å spille så mye som mulig, for jeg spiller mitt livs golf.

Brobergs opprykk til Europa-touren er også gode nyheter for Espen Kofstad, som nå får en konkurrent mindre over seg på Challenge Tours pengeliste. Kofstad måtte trekke seg fra ukens turnering på grunn av ryggsmerter, men ble likevel liggende på 8. plass på pengelisten. Med 58 000 euro har han 13 000 igjen for å nå fjorårstotalen som sikret den viktige topp 15-plasseringen.