To 24-åringer, Michelle Wie og Amy Yang deler ledelsen når en runde gjenstår av U.S. Open. Yang gikk lørdag på to under par for å ta igjen Michelle Wie på toppen av leaderboardet. Det kan fort utvikle seg til å bli en ren duell mellom de to – duoen leder med fire slag på de nærmeste utfordrerne som deler tredjeplassen.

 

Wie startet runden med en ledelse på tre slag, men måtte to over par lørdag. Etter 10 hull hadde Wie økt ledelsen til fire slag, men unødvendige feil i innspurten gjør at hun ikke får med seg noen luke videre.

 

– Front nine var veldig bra. Jeg drivet ballen dårlig på noen hull på back nine. Det er så varmt der ute. Jeg tror jeg må ta en litt roligere oppvarming i morgen, for jeg følte meg veldig sliten, forklarte Wie den lille kollapsen etter runden.

 

På en så vanskelig bane som Pinehurst var to over par heldigvis ingen katastrofe.

 

– Det er en kamp på denne golfbanen. Jeg kan ikke klage på to over par. Det er noen slag jeg gjerne skulle slått om igjen, men samtidig så bet jeg tenna sammen og ga alt. Det er jeg fornøyd med, sier amerikaneren.

 

Michelle Wie ble spådd som den neste store stjerne da hun entret LPGA-sirkuset som tenåring, men hun har aldri klart å innfri de skyhøye forventningene. Med fem pallplasseringer i majorer har hun vært i nærheten flere ganger, men hun aldri klart å gå hele veien.

 

Årets versjon av MIchelle Wie er derimot en annen. Hun har vært tourens nest beste spiller denne sesongen etter Stacy Lewis, og har bare siden januar klatret fra 61. til 11. plass på verdensrankingen.